EXCLUSIV  Povestea lui Neculai, clujeanul care, pentru mine, este un exemplu de român

Neculai Barbunca, omul exemplu, care muncește cinstit, colectând cartoane pe un cărucior, pentru a-și asigura traiul în scumpul oraș Cluj-Napoca, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News.

Neculai s-a născut la Fălticeni. A crescut fără părinți la internat, apoi a urmat școala profesională în Suceava. A lucrat pentru puțin timp în construcții. Apoi, drumul vieții l-a adus pe la Cluj. După ce a rămas fără loc de muncă, Neculai s-a decis, acum vreo 10 ani, să renunțe la profesia de zugrav și zidar betonist și să înceapă colectarea de materiale reciclabile cu ajutorul unui cărucior.

Reclamă inedită

Mai mult, Neculai și-a făcut și o reclamă ingenioasă. Și-a scris numărul de telefon pe un mic panou atașat de cărucior, astfel încât potențialii clienți să știe cu ce se ocupă. Neculai a ajuns sa fie cunoscut datorită rețelelor de socializare, iar oamenii au început să îl ajute și mai mult. 

Neculai este și un om credincios. Merge des la biserică

'În fiecare dimineață și seară mă rog, iar duminica și în sărbători merg la biserică, la slujbă!', a punctat Neculai.

'Acum locuiesc într-o cameră, nu am curent, dar am o sobă cu lemne și reușesc să fac căldură. Îmi câștig traiul de zi cu zi din muncă cinstită, nu mă duc să cer nimănui. Colectez cartoane, de dimineața de la ora 3 până seara la ora 18.', a mai declarat Neculai, pentru DC News.

Anul 2022 a început cu greutăți pentru Neculai. A fost chemat să locuiască noaptea la adăpostul public al Primăriei pentru oamenii străzii, după ce i-au tăiat curentul

Acesta locuia într-o gheretă aflată într-un parc din Cluj, dar la început de 2022, într-o noapte friguroasă, autoritățile locale i-au tăiat curentul.

Neculai a dormit sub cerul liber, iar apoi a fost dus pe strada Oașului, la adăpostul public al Primăriei. S-ar părea, potrivit unor surse, că acolo nu erau condiții chiar decente de trai și nu a mai dorit să stea. Mai mult, îi era imposibil să își mai desfășoare activitatea pentru că strada Oașului, unde se află adăpostul, este departe de centrul orașului de unde colectează cartoanele. 

Însă Dumnezeu nu l-a uitat pe Neculai și i-a trimis un nou ajutor, un om l-a ajutat cu o cameră și acum poate munci în continuare chiar dacă, momentan, nu are curent, ci doar o sobă. 

De ce e de admirat Neculai?

Pentru că nu dorește să cerșească, deși ar fi putut, precum fac mulți cerșetori din Cluj. Spre deosebire de ei, Neculai își câștigă existența cinstit, din strângerea de materiale reciclabile. Acest lucru se poate verifica zilnic, în Cluj. Îl poți vedea cum toată ziua trage după el un cărucior plin de cartoane. Mai mult, Neculai este de un bun simț aparte, vorbește și se comportă frumos, este un exemplu de om care demonstrează că se poate, indiferent de greutățile și obstacolele vieții!

Cine are nevoie să scape de materiale reciclabile, îl poate întâlni, zilnic, în centrul Clujului sau să îl apeleze. 

Foto DC News: Neculai Barbunca, după slujba de duminică de la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, 2022

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel