Povestea miliardarului care a refuzat călătoria cu submersibilul Titan. Ce ofertă „de ultimă oră” a primit de la compania OceanGate / foto

Sursa foto: YouTube OceanGate
Sursa foto: YouTube OceanGate

Jay Bloom a publicat mesaje text primite de la directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush, în care acesta spunea că Titan este „mult mai sigur decât zborul cu elicopterul sau scufundările”.

Miliardarului Jay Bloom i s-au oferit bilete la preț redus pentru a se îmbarca în călătoria nefastă a submersibilului Titan, dar a renunțat din cauza unor neconcordanțe privind programul, scrie SkyNews.

Jay Bloom a împărtășit unele schimburi de mesaje cu Stockton Rush, care s-a aflat pe submersibilul Titan și a fondat compania care a condus expediția, OCeanGate.

Mesajele din februarie dezvăluie că fiul lui Bloom era speriat să facă o scufundare în adâncime, deoarece unul dintre prietenii săi se informase cu privire la ce s-ar putea întâmpla  și „l-a speriat”.

CITEȘTE ȘI     -      Cum a fost implozia submersibilului Titan. Ultimele clipe din viața pasagerilor / simulare video

Aceste preocupări au inclus și posibilitatea ca un cașalot să atace submersibilul sau un calmar uriaș să compromită corpul corpul ambarcațiunii.

Stockton Rush a spus că astfel de critici sunt „neinformate” și „foarte stupide”, deoarece nava ajunge la adâncimi unde cașalotul nu poate trăi. În plus, CEO-ul OceanGate a continuat insistând că submersibilul - care nu a primit certificare internațională - era „mult mai sigur decât zborul cu elicopterul sau chiar scuba diving”.

La sfârșitul lunii martie, Rush l-a contactat din nou pe Jay Bloom pentru a-l întreba dacă dorește să rezerve locuri – iar o lună mai târziu, antreprenorul a oferit „prețuri de ultimă oră” de 150.000 de dolari de persoană.

Biletele au ajuns în cele din urmă la omul de afaceri Shahzada Dawood și la fiul său Suleman, care erau ambii cetățeni britanici.

CITEȘTE ȘI     -    Concluzia lui Dan Negru despre submersibilul Titan

Tânărul de 19 ani a fost „îngrozit” de călătoria la epava Titanicului, dar a mers ca un cadou de Ziua Tatălui.

Joi, Garda de Coastă a SUA a confirmat că submersibilul Titan a suferit o „implozie catastrofală” în timpul coborârii la epava Titanicului. Toți cei cinci pasageri și-au pierdut viața.

Într-o postare pe Facebook, Jay Bloom a spus că Stockton Rush era „absolut convins” că nava lui era mai sigură decât traversarea străzii, „dar a greșit foarte mult”.

El a continuat să aducă un omagiu tuturor celor care și-au pierdut viața și a scris: „Mâine nu se știe ce se poate întâmpla. Profită la maximum de ziua de azi”.

CITEȘTE ȘI     -    Regizorul James Cameron spune că a bănuit încă de luni că submersibilul Titan a suferit o implozie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel