Povestea orezului auriu. Ne distrugem viitorul prin neacceptarea plantelor modificate genetic

orez-auriu
orez-auriu

Sute de protestatari au dărâmat gardurile ce protejau plantele de orez modificat genetic și au smuls toată cultura. Acel tip de orez este special conceput pentru a reduce deficiențe cu care se luptă numeroși copii. În condițiile în care populația este în continuă creștere, este nevoie să producem din ce în ce mai multă alimente, din ce în ce mai bune din punct de vedere nutritiv, ceea ce nu putem obțină fără plantele modificate genetic.

Dacă plantele smulse ar fi supraviețuit, s-ar fi observat culoarea galbenă a bobului de orez, ca urmare a îmbunătățirii cu o genă a porumbului și a unei bacterii, ceea ce face ca acest tip de orez să producă beta caroten, sursă importantă de vitamina A. Astfel, consumul de orez auriu ar fi ajutat numeroșii copii cu deficiență de vitamina A.

Firmele de produse agrochimice, dușmanii plantelor modificate

Participanții la vandalismul produs la cultura de orez auriu din regiunea Bicol din Filipine au fost încurajați de firmele producătoare de chimicale pentru agricultură, care își văd afacerea amenințată. Ceea ce aduce încă o dată în discuție practica europeană de utilizare de substanțe chimice și cea americană, de plante modificate, care s-a demonstrat mai eficientă. Vandalisme s-au tot produs, mai ales în Europa. Un exemplu  este distrugerea, în Franța, a strugurilor creați special pentru a lupta împotriva unui virus letal.

Cum salvează orezul auriu vieți

Orezul auriu este o plantă modificată genetic atipică. Nu este deținut de nicio companie, ci de un ONG numit International Rice Research Institute care promovează această nouă sursă de vitamina A nu doar în rândul filipinezilor, a căror alimentație este bazată pe consumul de orez, ci în rândul tuturor celor care au în dietă inclus orezul. Deficiența de vitamina A duce la orbirea a jumătate de milion de copii în fiecare an. Afectează milioane de oameni prin slăbirea sistemului imunitar, ceea ce produce indirect două milioane de decese în fiecare an.

Avertizare

Oamenii de știință din toată lumea au reacționat dezaprobând public aceste vandalisme și au avertizat că populația mondială va crește de la 7 la 9 miliarde până în 2050, iar producția agricolă trebuie să crească cu 60% în următorii 40 de ani pentru ca lumea să nu moară de foame. Singura soluție în momentul de față o prezintă plantele modificate genetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel