Povestea unui băiețel a cărui viață s-a schimbat total după o intervenție la Sanador: Pot să alerg puțin și asta mă bucură foarte tare / video

Sursă foto: Captură video Sanador
Sursă foto: Captură video Sanador

Copiii cu inimi salvate s-au întâlnit cu salvatorii de la SANADOR. Află povestea unui băiețel a cărui viață s-a schimbat total după intervenție. 

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din România, şi Fundaţia Mereu Aproape au avut marţi, 20 februarie, începând cu ora 11.00, o întâlnire de suflet între copiii cu inimi salvate prin programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR şi echipa de medici SANADOR.

Chirurgia cardiovasculară pediatrică este un domeniu deficitar în prezent în România, fiind nevoie, în multe cazuri, de trimiterea copiilor cu malformaţii congenitale ale cordului, în centre medicale din străinătate, pentru tratament. Pentru a oferi o şansă la viaţă micuţilor cu afecţiuni ale inimii şi vaselor mari, SANADOR a lansat în noiembrie 2022 programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică, prin care oferă tratamente salvatoare de viață copiilor din România.

În 2023, la Spitalul Clinic SANADOR au fost realizate 4 misiuni dedicate micilor pacienţi cu probleme cardiovasculare, iar misiunea noastră continuă.

Prin fiecare acțiune întreprinsă de SANADOR, de echipele medicale multidisciplinare care ne sunt alături în acest demers, dar şi de fundațiile şi oamenii cu suflet mare, contribuim la redarea speranței unor copii pentru ca aceștia să se bucure pe deplin de viață, ca adulți sănătoşi.

4 misiuni pediatrice la Spitalul Clinic SANADOR în 2023: 38 de copii operați pe cord şi încă 70 luaţi în evidenţă.

„Pentru mine s-a schimbat aproape totul"

Un alt băiețel, beneficiar al programului, a povestit că după intervenție se simte mai bine și că viața lui s-a schimbat total. 

„Eu sunt foarte bine. Pentru mine s-a schimbat aproape totul. Înainte nu puteam să fac sport. Nici acum nu pot să fac atât de mult, dar măcar pot. Pot să alerg puțin și asta mă bucură foarte tare.

Le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut și mai ales medicilor chirurgi care m-au ajutat foarte mult și Fundației Mereu Aproape că fără ei, poate, nu se putea întâmpla asta.”, a spus el. 

Pentru a demonstra cât de fericit este, copilașul a vorbit despre culoarea schimbătoare a ochilor săi.

„Eu am ochi schimbători în funcție de emoții. Când sunt bucuros îi am verzi și când sunt furios îi am albaștri.”, a mai spus băiețelul. 

Trebuie să menționăm că în acel moment avea ochi verzi, după cum a confirmat Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape. 

 

VEZI ȘI: Povestea lui Filip, un băiețel de 13 ani salvat la Sanador: Mă simt foarte bine. Pot să înot, să fac dansuri tradiționale, să stau cu prietenii mai mult. Mulțumesc medicilor!/ video  https://www.dcnews.ro/povestea-lui-filip-un-baietel-de-13-ani-salvat-la-sanador-ma-simt-foarte-bine-pot-sa-inot-sa-fac-dansuri-traditionale-sa-stau-cu-prietenii-mai-mult-multumesc-medicilor-video_949643.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel