Povestea virală a românilor care au renovat o casă abandonată în Franța: S-au trezit cu poliția la ușă

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

O familie de români, formată din doi părinți și cei opt copii ai lor, a reușit să transforme o casă abandonată din orașul francez Poitiers într-un adevărat cămin, însă curând s-au confruntat cu o situație dificilă: proprietarii au apelat la poliție pentru a rezolva problema ocupării ilegale.

Povestea lor a devenit virală după ce a fost relatată de publicația franceză La Nouvelle République, care a detaliat întâmplarea impresionantă a familiei și drumul lor spre o viață mai bună. Călin, capul familiei, a ajuns în Franța acum 18 ani, cu speranța de a-și asigura un viitor mai bun.

După ce a lucrat și a locuit la Paris timp de un deceniu, s-a mutat împreună cu familia sa în apropierea orașului Poitiers, unde a găsit un loc de muncă în întreținerea spațiilor verzi. Pentru o perioadă, au avut o locuință stabilă, însă, din cauza dificultăților financiare, nu au mai putut plăti chiria și au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Forțați să trăiască într-o dubă în parcarea unui parc din Poitiers, Călin, partenera sa Monica și cei opt copii au căutat soluții pentru a supraviețui. O întâlnire întâmplătoare cu un trecător avea să le schimbe cursul vieții. Acesta le-a arătat o casă veche și părăsită în cartier, iar familia a decis să exploreze această oportunitate.

„Am descoperit o casă într-o stare tristă, plină de praf și păianjeni uriași”, povestește Monica. În prima noapte, la începutul lunii august 2024, familia s-a adăpostit în sufrageria casei și a încercat să găsească puțină liniște. A doua zi, au început munca grea de curățenie și reparații, implicându-i și pe copii în acest efort. „Copiii au lucrat alături de mine. Ne-am distrat foarte mult”, își amintește Călin.

Casa, construită în 1928, era într-o stare avansată de degradare, însă cu muncă și determinare, familia a reușit să readucă la viață interiorul și exteriorul. În doar câteva săptămâni, au curățat camerele, au reparat găurile din pereți, au eliminat mucegaiul și au recondiționat podelele. Cu ajutorul donațiilor primite, au înlocuit rețeaua electrică și au instalat o bucătărie nouă și un duș modern. „Am încheiat un contract pe numele meu pentru energie electrică și apă”, a precizat Călin, subliniind efortul de a le oferi copiilor condiții decente.

Însă, odată cu avansarea lucrărilor de renovare, proprietarii casei au aflat despre ocuparea ilegală și au acționat. Aceștia s-au prezentat la fața locului însoțiți de poliție și de un executor judecătoresc, pentru a constata situația. Familia a explicat circumstanțele care i-au împins să ocupe casa, iar proprietarii au arătat înțelegere. „Le-am explicat situația noastră. Proprietarii ne-au ascultat și ne-au înțeles”, a declarat Călin.

Deși se află într-o situație legală incertă, familia a continuat să locuiască în casă și să facă îmbunătățiri, cu speranța că vor găsi o soluție legală și durabilă.

În doar două luni, casa a fost complet transformată, devenind un loc plin de viață și speranță pentru cei opt copii și părinții lor. Copiii merg acum la școală, iar Călin, cu optimism și determinare, își caută un nou loc de muncă. „Sunt gata să fac orice pentru a-mi recâștiga independența financiară”, a spus el. Visul său este de a găsi o locuință legală pe care să o închirieze, pentru a putea returna casa din Poitiers proprietarului de drept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel