Povești de coșmar ale israelienilor care au colectat cadavrele celor uciși de Hamas: „Încă pot simți mirosul morții”

Echipa de reporteri CNN aflată în Orientul Mijlociu a realizat un material cu israelienii care s-au ocupat de colectarea cadavrelor celor uciși de gruparea Hamas.

Yanir Ishay a aruncat trei pachete de țigări în ultimele două săptămâni. El spune că simțea mirosul morții pe ele, deoarece le purtase în buzunare în timp ce colecta rămășițe umane de la locurile atacului terorist al Hamas din sudul Israelului. Soția l-a contrazis și i-a amintit că pachetele erau complet noi - tocmai le cumpărase.

"Atunci am realizat că mirosul era în mintea mea, nu în cutie", a declarat el pentru CNN.

Ishay este unul dintre cei 120 de voluntari - toți bărbați - care lucrează cu ZAKA, o organizație religioasă de căutare și salvare, pentru a recupera corpurile celor uciși în apropierea frontierei Israel-Gaza de către militanții Hamas, pe 7 octombrie. Autoritățile israeliene spun că peste 1.400 de persoane au fost ucise în atac.

Săptămâni mai târziu, voluntarii ZAKA continuă să colecteze rămășițe.

"Cu toate pregătirile și cu toată experiența, niciodată în cele mai rele coșmaruri nu ne-am imaginat că vom vedea ceva asemănător cu ceea ce am văzut aici", a declarat Snir Elmalih, un membru ZAKA de mult timp, într-un cimitir din Ashdod, unde lucra vineri.

El și ceilalți voluntari au dezvăluit că victimele masacrului au inclus familii întregi, copii mici, bebeluși, chiar femei însărcinate, iar corpurile lor au fost găsite într-o stare oribilă - mutilate și arse.

ZAKA a lucrat de mult timp în Israel și în întreaga lume, răspunzând la atacuri teroriste, accidente și dezastre. Majoritatea membrilor săi sunt bărbați evrei ortodocși profund religioși, iar misiunea lor este condusă de dorința de a se asigura că oricine, indiferent de circumstanțele morții lor, poate avea o înmormântare evreiască corespunzătoare.

"Noi credem că respectul pentru cei decedați nu este mai puțin important - și uneori este chiar mai important - decât respectul pentru cei vii", a adăugat Elmalih.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel