Cercetătorii vor să trimită imagini cu oameni goi în spaţiu pentru a fi văzute de extratereştri.
Oamenii de ştiinţă vor să transmită un nou mesaj în spaţiul cosmic, inclusiv poze cu nuduri umane, în speranţa că acestea vor ajunge la extratereştrii porniţi şi ei în căutare de viaţă inteligentă. O echipă care se numeşte Beacon in the Galaxy (BITG) îşi propune să trimită o transmisiune cu cod binar, folosind unde radio către galaxia Calea Lactee.
"Mesajul propus include concepte matematice şi fizice de bază pentru a stabili un mijloc universal de comunicare, urmat de informaţii despre compoziţia biochimică a vieţii de pe Pământ, poziţia sistemului solar în Calea Lactee, sistemele binare şi zecimale, numerele prime, operaţiile matematice, algebră, operaţiile exponenţiale, fizica particulelor, precum şi reprezentări ale sistemului solar şi ale suprafeţei Pământului. Mesajul se va încheia cu imagini digitalizate ale unui cuplu uman, alături de structura ADN-ului şi o invitaţie pentru orice formă de viaţă inteligentă să ne răspundă", au explicat autorii experimentului, scrie Mediafax.
Mesajul va fi transmis de la două telescoape din China şi din nordul Californiei, transmite Fox News. Noul mesaj ar urma să vizeze "zona cea mai probabilă din Calea Lactee care ar conţine viaţă inteligentă”, un grup de stele aflate la 6.500-19.500 de ani lumină de centrul galaxiei.
Codul binar ar fi un cod universal de comunicare pentru toate civilizaţiile din univers, deoarece este „cea mai simplă formă matematică”. Cercetătorii speră să primească un răspuns de la extratereștri.
"Teoretic, un răspuns din partea unor forme de viaţă inteligentă ar include informaţii de bază despre chimia propriei biosfere, chiar dacă nu ar avea la bază carbonul, eventual o imagine a aspectului lor fizic. În acest scenariu, mesajul de întoarcere ar fi un analog direct cu BITG şi ar stabili un limbaj comun cu care să comunice, precum şi să furnizeze informaţii de bază, esenţiale pentru contactele viitoare, precum şi să răspundă la multe întrebări de interes principal", au spus autorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News