PPC se pregătește de intrarea în România: Descoperă viziunea ambițioasă a companiei pentru viitorul energetic al regiunii

Grecii de la Public Power Corporation S.A. (PPC) sunt la un pas de a finaliza preluarea Enel România.

Românii se pregătesc pentru o nouă eră energetică! Grecii de la Public Power Corporation S.A. (PPC) sunt la un pas de a finaliza preluarea Enel România, o forță majoră în energia țării. Această mișcare strategică urmează să transforme PPC în titanul energiei din Europa de Sud-Est. Ce înseamnă aceasta pentru România? Țara noastră se pregătește să devină un punct cheie în ambițiile grupului elen. Sub conducerea lui Georgios Stassis, fost CEO al Enel România între 2016 și 2019, PPC aduce la masă o bună înțelegere a nevoilor pieței locale și un plan de investiții revoluționar, axat pe energie verde și optimizarea serviciilor și experienței clienților.

“PPC își propune să continue și să dezvolte ceea ce Enel a construit în ultimii 18 ani în România în materie de energie verde, mobilitate electrică, portofoliu de clienți și servicii cu valoare adăugată. Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor din România”, au transmis reprezentanții PPC în luna martie, în prima declarație de presă pentru piața locală.

Aceste declarații s-au concretizat în mai multe achiziții majore în România. PPC a anunțat în decembrie 2022 că achiziționează de la MYTILINEOS un portofoliu de energie solară de aproximativ 210 MW în România - două parcuri fotovoltaice în apropiere de București, care ar urma să intre în funcțiune în cursul anului 2024. În iulie 2023, a fost anunțată achiziția centralei eoliene Dorobanțu-Topolog din județul Tulcea, cu putere instalată totală de 84 MW. La acestea se adaugă portofoliul de regenerabile al Enel România, care se ridică în prezent la aproximativ 600 MW în operare. Enel România are însă și alte proiecte substanțiale de energie regenerabilă, cu o capacitate cumulată în jur de 5,4 GW, în diferite faze de dezvoltare. 

PPC a anunțat și că achiziționează de la Fondul Proprietatea pachetele de acţiuni minoritare pe care acesta le deținea la companiile Enel în România, pentru 650 milioane de lei. 

Grupul elen mizează, de asemenea, pe faptul că România are acces la fonduri UE și că este bine conectată la piețe vecine, inclusiv cu Grecia prin Bulgaria. 

“Activitățile Enel din România reprezintă alegerea ideală, atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al afacerilor, întărind astfel prezența PPC în regiune. Mai mult, România este o piață importantă din punct de vedere strategic pentru PPC, cu acces la finanțare UE prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Fondul pentru Modernizare, ceea ce vine în completarea planurilor noastre de dezvoltare în țară. Nu în ultimul rând, ne bazăm puternic pe interconexiunea energetică dintre Grecia și România via Bulgaria”, au spus cei de la PPC. 

Compania se bazează pe rezultatele financiare solide din ultimele trimestre și pe nivelul optim de lichidități, care îi permite să își crească investițiile în regiune. Prezentă în cinci țări din sud-estul Europei – Grecia, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord și România –  și cu o capitalizare bursieră de peste 3 miliarde de euro, PPC este o companie solidă, aflată în curs accelerat de creștere, ale cărei ambiții de dezvoltare vor influența pozitiv și piața din România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel