Prăbușire: al treilea cel mai mare operator de turism din Europa intră în insolvență. În 2022/23, a vândut vacanțe de peste 4 miliarde de euro

pexels
pexels

Al treilea mare operator de turism din Europa intră în insolvență. 

FTI Group, al treilea cel mai mare operator de turism din Europa, depune dosarul de insolvență. Astăzi, FTI Group a depus cererea de insolvență la tribunalul regional din München, a declarat compania germană într-un comunicat, deoarece rezervările au continuat să scadă chiar și după o propunere recentă de cumpărare de un euro. În plus, mai mulți furnizori au insistat asupra plăților în avans, pe care FTI nu le mai poate onora, scrie Reuters.

Grupul a deschis o linie telefonică și un site web pentru clienți. Va trebui fie să anuleze, fie să finalizeze doar parțial toate călătoriile începând cu 4 iunie. Insolvența afectează mii de turiști la începutul sezonului de vară. 

Ministerul german de Externe a spus că industria turismului și fondul de asigurări de călătorie se vor ocupa de repatrierea și sprijinirea turiștilor afectați, dar că va oferi sprijin consular dacă va fi necesar pentru a asigura o întoarcere în siguranță. Ministerul german al Economiei a numit insolvența „tragică”, adăugând că nu poate oferi nicio asistență suplimentară.

FTI are 11.000 de angajați în întreaga lume și oferă tururi în peste 40 de destinații din întreaga lume, inclusiv prin cele 10.000 de agenții partenere din Germania. În anul financiar 2022/2023, a raportat vânzări anuale de aproximativ 4,1 miliarde de euro (4,44 miliarde de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel