Prăbușirea asfaltului pe Strada Orhideelor din Capitală: Primarul Nicușor Dan explică incidentul

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a oferit declarații privind incidentul petrecut pe Strada Orhideelor, unde o porțiune de asfalt s-a prăbușit, lăsând o mașină să cadă într-o groapă formată în apropierea Grădiniței nr. 168.

Citește și: Austria și-a dat mâna cu Olanda înaintea Consiliului JAI. Mandatul lui Karner în ședința în care România așteaptă un semnal pentru Schengen

Edilul a explicat că, potrivit specialiștilor, incidentul ar fi fost provocat de o acumulare de apă sub asfalt, cel mai probabil din cauza unei avarii la rețelele de apă sau de termoficare.

„În legătură cu incidentul de azi, îmi pare rău. Nu ar trebui să se întâmple niciodată o asemenea situație, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o mamă și un copil. Poliția investighează, iar și noi analizăm cauza acestei prăbușiri. Sub porțiunea de drum afectată se aflau rețele de termoficare și apă, gestionate de Termoenergetica și Apa Nova. Toți specialiștii au indicat că cel mai probabil apa acumulată a fost cauza principală. Apa s-a scurs fie din rețeaua de apă, fie din cea de termoficare”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

Primarul a adăugat că rețeaua de termoficare a Capitalei, în curs de modernizare, este dotată cu senzori de detecție a avariilor. Aceștia pot semnala imediat unde există o problemă de scurgere, dar acest sistem modern nu este complet implementat. „Trebuie să mai cheltuim niște bani și să mai treacă niște timp până când vom putea să fim 100% eficienți cu noua rețea de termoficare,” a mai spus edilul.

În urma prăbușirii asfaltului, pompierii din București au intervenit pentru a securiza zona. Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a informat că în incident au fost implicate un autoturism parcat și o autoutilitară care trecea prin zonă în momentul surpării pavajului. Din fericire, toate persoanele s-au auto-evacuat, iar cele două persoane din autoturism au fost asistate medical la fața locului, refuzând transportul la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel