Vântul care bate cu putere și norul de praf deasupra Bucureștiului fac orice ieșire din casă extrem de periculoasă.
Cititorii DC News ne-au semnalat, astăzi, pe adresa redacției că vântul puternic care bate în București a transformat mersul pe stradă într-o adevărată loterie.
„Am mers prin București vreo 40 de minute și mă rugam să nu îmi pice ceva în cap. A fost groaznic. Oamenii n-ar mai trebui să lase tot felul de obiecte pe balcon care, în caz de vânt puternic, cum este astăzi, pot cădea în capul cuiva. Pe trotuare am văzut căzute ghivece de flori și tot felul de obiecte. De pe unele clădiri vechi cad tencuiala și tabla. Aveți mare grijă dacă ieșiți astăzi din casă! Dacă trebuie neapărat să ieșiți din casă, evitați zonele de blocuri, nu mergeți pe trotuarele unde sunt blocuri pentru că riscați să vă cadă ceva în cap din balcoane!”, ne-au semnalat cititorii pe adresa redacției.
În rândurile de mai jos găsiți o analiză cu privire la concentrația de monoxid de carbon în zona României.
Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS), ce reprezintă unul dintre cele șase servicii ale programului Copernicus, program de observare a Pământului al Uniunii Europene, oferă informații consistente și controlate de calitate legate de poluarea și sănătatea aerului, energia solară, gazele cu efect de seră și schimbarea climei, peste tot în lume.
Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS):
Marți și miercuri (22 și 23 martie) în estul și în sud-estul României, circulația aerului se va face din sector predominant nordic și nord-estic, iar joi și vineri (24 și 25 martie) din sector nord-vestic. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de marți în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h, iar în zona montană aferentă temporar vitezele vor fi de peste 70...80 km/h. Local și temporar, intensificări ale vântului vor mai fi, îndeosebi spre sfârșitul intervalului.
În restul teritoriului, circulația aerului se va realiza predominant din sector nord-vestic și vestic, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, cu precădere în regiunile centrale.Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arată că în cursul următoarelor zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.
VEZI ȘI: Nor toxic, ”mesaj fals” pe WhatsApp și Facebook. Primăria Tulcea: Nu e niciun pericol
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News