Praful de budincă adăugat în pandișpan îți va transforma total prăjitura. Efectul este neașteptat. Cei dragi te vor lăuda.
Pandişpanul va căpăta o culoare persistentă şi va fi foarte pufos, dacă folosiţi cu 2 linguri mai puţină faină decât în reţetă şi adăugaţi un praf de budincă cu aromă de frişcă, apoi amestecaţi foarte bine.
Votca adăugată în aluatul pentru plăcintă face minuni. Alcoolul se va evapora în timpul gătirii, astfel că plăcinta nu va avea gust de votcă. Însă, adăugând votcă nu este necesară foarte multă apă, iar acest mic truc te ajută să obţii un aluat cu unt fărâmicios perfect.
De asemenea, pentru ca aluaturile de patiserie să fie fragede, foloseşte ingrediente reci (făina, untul, ouăle). Le poţi pune la frigider înainte. După ce ai făcut aluatul, mai lasă-l 30 de minute la rece.
Când prepari o prăjitură cu unt, congelează-l mai întâi şi apoi dă-l prin răzătoare pentru a-l încorpora mai uşor în aluat.
Vezi și: De ce să tai prăjiturile cu un cuțit umezit. Trucul genial folosit în restaurante
Fursecuri de casă. Rețeta veche din caietul bunicii. Sunt extrem de delicioase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu