Prăjitura 12 linguri este un desert rapid și ușor. Se amestecă toate ingrediente și se toarnă-n tavă.
Ingrediente
3 ouă mari
12 linguri zahăr
12 linguri ulei
12 linguri apă
12 linguri făină
1 pliculeţ praf de copt
o lingură esenţă vanilie
coajă de la o portocală
300 g fructe proaspete + 2 linguri făină
Cum se prepară
Încingem cuptorul la 180 °C, ungem cu unt şi făină sau unt şi hârtie de copt o tavă rotundă de 20 cm diametru. Într-un bol încăpător punem ouăle, cele 12 linguri de zahăr, coaja de portocală, vanilia, scrie teoskitchen.ro. Amestecăm până ouăle îşi dublează volumul şi avem o spumă. Adăugăm 12 linguri de ulei şi 12 linguri de apă, amestecăm. La final adăugăm cele 12 linguri de făină şi praful de copt. Amestecăm din nou. Turnăm compoziţia în tava pregătită.
Tăiem fructele folosite în bucăţele, le dăm prin faină, apoi le punem peste prăjitura. Coacem 45-60 minute, în cuptorul încins. După 30 de minute de când introducem, tava în cuptor, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel încât să nu se rumenească prea tare, fără a se coace la interior. Prăjitură 12 linguri este gata când trece testul scobitorii.
Vezi și: Orez cu lapte aromat. Rețeta copilăriei
Prăjitura 4×4. Rețeta simplă, dar senzațională: Ai nevoie de 200 gr din fiecare ingredient
BONUS: Prăjitură simplă și pufoasă cu prune
Ingrediente
400 g făină
200 g zahăr
150 g unt
250 ml lapte
3 ouă
2 pliculețe zahăr vanilat
1 plic praf de copt
15 prune mai mari
Cum se prepară
Spală bine prunele, desfă-le în două, scoate-le sâmburii și pune-le la scurs într-o strecurătoare, potrivit paginidebucate.ro. Într-un bol mai larg adaugă făina, zahărul și untul topit. Frământă bine amestecul până obții un aluat fărămicios și nisipos. Păstrează un pahar din acest aluat.
Peste aluatul rămas adaugă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de copt și amestecă bine până când obții un aluat perfect omogen, fără cocoloașe. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt, așază prunele deasupra și presară aluatul sfărâmicios.
Introdu tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, foc mediu, pentru aproximativ 30-40 de minute până când se va rumeni frumos.
Vezi și: Prăjitura "Două căni". Desertul rapid și simplu: Se amestecă toate ingredientele
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu