Dacă vrei să te bucuri de un desert rapid și delicios, prăjitura 6 linguri este fix ce căutai. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Blat
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri ulei
6 linguri lapte
6 linguri griș
6 linguri făină
2 pachete praf copt
2 pachete zahăr vanilat
2 pachete de tort gelee
Sirop
3 pahare lapte călduţ
1 pahar zahăr ( pahar de 200 ml)
Vezi și: Prăjitura 5 căni. Cea mai simplă și delicioasă rețetă: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă
Cum se prepară
Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă cu zahărul şi un praf de sare, până obţinem o spumă tare. Separat amestecăm gălbenuşurile cu laptele şi uleiul, amestecând încontinuu pentru omogenizare, culiliinbucatarie.ro. Adăugăm grişul, făina şi praful de copt. Mixăm bine în continuare. În compoziţia cu gălbenuşuri adăugăm treptat albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă, să putem încorpora toate albuşurile în compoziţie. Turnăm într-o formă unsă şi tapetată cu făină.
Băgăm în cuptorul încins la 180 grade pentru 25 min aproximativ (până se rumeneşte şi trece testul cu scobitoarea). Între timp, în laptele călduţ, turnăm zahărul şi amestecăm cu o lingură până se dizolvă. Eu l-am încălzit puţin, căci era de la frigider. Se scoate prăjitura, se înţeapă cu o scobitoare peste tot, o lăsăm 2 minute, apoi punem siropul de lapte peste ea. Se pune tot laptele. Se pune deasupra jeleu de fructe, gem, se lasă la răcit apoi se dă la frigider pentru o oră. ⠀
Se amestecă pliculeţele de tort gelee cu 300 ml apă şi un borcan dulceaţă de căpşuni (vreo 300 - 400 gr). Se lasă pe foc să dea un clocot. Se toarnă peste prăjitura călduţă și se nivelează. Se dă la frigider.
Vezi și: Prăjitură din 3 mere, 3 ouă, 200 g zahăr și 150 g făină. Un desert ieftin și delicios!
BONUS:Prăjitura 4×4
Ingrediente
- 200 gr făină 650
- 200 gr ouă
- 200 gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (opţional)
- ciocolată neagră, nuci, stafide (opţional)
Cum se prepară
În vasul mixerului batem spumă ouăle şi zahărul tos, la viteză mare, timp de 8-10 minute sau până îşi dublează volumul şi devin albicioase. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm apoi făina, cernută împreună cu praful de copt şi amestecăm uşor, pentru omogenizare, potrivit gatituleusor.ro. La final, adăugăm fructele uscate, ciocolata rasă, nucile, stafidele sau ce vreţi să mai folosiţi. Punem compoziţia în vas de yena sau tava de copt rotundă tapetată cu hârtie de copt (20-22cm diametru). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Vezi și: Prăjitura 7 pahare. Ai nevoie de 8 ingrediente: Se amestecă totul și se pune în tavă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu