Prăjitura 7 pahare. Ai nevoie de 8 ingrediente: Se amestecă totul și se pune în tavă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Prăjitura 7 pahare este unul dintre cele mai simple rețete. Iattă cum se prepară această bunătate.

Ingrediente

3 ouă mari
2 pahare zahăr 
esenţă de vanilie
1 pahar lapte
1 pahar ulei 
3 pahare făină 
un pliculeţ praf de copt
un praf sare

Cum se prepară

Mai întâi ungem cu unt şi tapetăm cu făină formă pentru copt, o formă rotundă cu diametrul de 32 cm sau o tavă pentru prăjitură de 30x40cm. Încingem cuptorul la 160°. Într-un bol mare, amestecăm ouăle, esenţa de vanilie şi cele 2 pahare de zahăr, până avem o spumă, 4-5 minute cu mixerul la viteză mare, potrivit teoskitchen.ro. Adăugăm uleiul şi laptele, amestecăm din nou. Cernem făina cu praful de copt şi sarea şi le adăugăm peste amestecul de ouă şi lapte. Amestecăm cu mixerul până la omogenizare. Trebuie să avem un aluat cremos şi lucios. Turnăm aluatul în tavă, nivelăm cu spatula şi coacem 45-50 min sau până prăjitura este foarte frumos rumenita şi trece testul scobitorii.

Vezi și: Prăjitură din 3 mere, 3 ouă, 200 g zahăr și 150 g făină. Un desert ieftin și delicios!

Prăjitură simplă cu cana. Nu ai nevoie de cântar sau mixer: Se amestecă toate ingredientele și se toarnă-n tavă

BONUS:Prăjitura 4×4

Ingrediente

- 200 gr făină 650
- 200 gr ouă
- 200 gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (opţional)
- ciocolată neagră, nuci, stafide (opţional)

Vezi și: Limbi de pisică. Desertul românesc foarte ușor de făcut: Ai nevoie de 100 gr din fiecare ingredient

Cum se prepară

În vasul mixerului batem spumă ouăle şi zahărul tos, la viteză mare, timp de 8-10 minute sau până îşi dublează volumul şi devin albicioase. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm apoi făina, cernută împreună cu praful de copt şi amestecăm uşor, pentru omogenizare, potrivit gatituleusor.ro. La final, adăugăm fructele uscate, ciocolata rasă, nucile, stafidele sau ce vreţi să mai folosiţi. Punem compoziţia în vas de yena sau tava de copt rotundă tapetată cu hârtie de copt (20-22cm diametru). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.

Vezi și: Prăjitura "Fata de la Cluj". Rețeta senzațională de desert

Prăjitura 12 linguri. Desertul rapid și ușor: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel