Prăjitura "Albă ca Zăpada", nelipsită de Sărbători. Cum se prepară clasica prăjitură a copilăriei: rețeta

Sursa foto: captură video YouTube Maria Popescu
Sursa foto: captură video YouTube Maria Popescu

Prăjitura "Albă ca Zăpada" este nelipsită, de Sărbători, de pe mesele multor români. Iată cum se prepară clasica prăjitură a copilăriei...

Ingrediente pentru foi:

- 10 linguri de lapte

- 10 linguri de zahăr

- 10 linguri de ulei

- 1 linguriță amoniac stins în oțet

- 2 ouă

- un praf de sare

- făină cât cuprinde

Ingrediente pentru cremă: 

- 1 litru lapte

- 8 linguri de făină

- 6 linguri de zahăr

- zeama și coaja de la o lămâie

- o esență de vanilie sau rom

- 200 g unt

Cum se prepară aluatul

Zahărul se dizolvă în lapte, se adaugă în compoziție, pe rând, ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și se mixează bine toate ingredientele. Se presară făina în ploaie și se frământă cu mâna până se obține un aluat suficient de tare, încât să se poată întinde din el circa 3-4 foi (depinde de mărimea tăvii folosite), potrivit gustoase.net. Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină, circa 15 minute fiecare.

*Dacă vrei să îți iasă o prăjitură delicioasă, pune în compoziţia foilor un vârf de cuţit de amoniac stins cu zeamă de lămâie. În acest fel vor fi crocante şi se vor pătrunde bine cu cremă, după întindere.

Cum se prepară crema

Făina se amestecă cu 10 linguri de lapte rece și zahărul. Se pune la fiert laptele rămas împreună cu coaja de lămâie. Când laptele dă în fiert, se adaugă toată compoziția de lapte rece cu făina, amestecând continuu, până ce începe din nou să fiarbă, potrivit delicioase.net.

Se lasă să fiarbă până când compoziția se îngroașă și se dezlipește ușor de pe vas, apoi se lasă la răcit. Când crema este caldă, se adaugă untul tăiat cubulețe, se adaugă zeama de lămâie, esența de vanilie și se mixează 2-3 minute, până se omogenizează bine toate ingredientele și obținem o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Se pune o foaie în tavă și se repartizează uniform cu o spatulă crema, apoi iar o foaie și tot asa, până se termină toate foile și crema. Se lasă prăjitura la rece, în frigider până a doua zi, când poate fi tăiată.

Vezi și: Cum faci cel mai bun caltaboș. Ingredientul care îi dă un gust excepțional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel