Prăjitura Albă ca Zăpada este desertul copilăriei. Se prepară ușor, este super cremoasă și nemaipomenit de delicioasă. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și multă dragoste, iar prăjitura este gata pentru a fi servită pe 1 Decembrie, în prima zi de iarnă.
Bunica obișnuia să pregătească adesea prăjitura Alba ca Zăpada. Îi ieșea super cremoasă și parcă îmi amintesc și acum cât de fragedă era, că se topea în gură. De aceea, pentru astăzi v-am pregătit această rețetă, pentru a putea să o preparați și voi. Este simplu de realizat și nu veți regreta. Atât cei mici, cât și cei mari, o vor adora. În lus, puteți servi preparatul chiar de Ziua Națională a României, în prima zi a iernii.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de: pentru foi – 500-550 de grame de făină, 10 linguri de lapte, 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahăr, o linguriță de amoniac ras, două ouă, un praf de sare; pentru cremă – șase linguri de făină, cinci linguri de zahăr, 800 de mililitri de lapte, 200 de grame de unt cu 85% grăsime, coaja de la o lămâie (rasă), esență de vanilie ( după gust), sucul de la o lămâie sau sucul de la o jumătate de lămâie, în funcție de cum preferați; pentru servire – nucă de cocos, zahăr tos.
Primul pas în prepararea acestei prăjituri este să vă ocupați de foi. Adăugați ouăle într-un bol și bateți-le bine. Încorporați, treptat, praful de sare, zahărul, laptele, vanilia, uleiul, făina și amoniacul. Acesta din urmă poate fi stins cu puțin oțet și puțină zeamă de lămâie. În loc de bicarbonat de amoniu, puteți folosi praf de copt.
Amestecați ușor toate aceste ingrediente, până când obțineți o cocă lipicioasă. Înveliți-o într-o folie și lăsați-o la frigider pentru aproximativ două ore. Pentru ca prăjitura Albă ca Zăpada să fie și mai fragedă, puteți prepara aluatul chiar și cu o zi înainte. În acest fel, el se va întări și se va întinde mai ușor.
După ce ați scos aluatul din frigider, împărțiți-l în trei și întindeți-l bine. Fiecare foaie se așează pe fundul tăvii, pe hârtie de copt și apoi se dă la cuptor, pentru 15 minute, la 150 de grade Celsius. Procedați la fel cu fiecare foaie în parte. Nu uitați să preîncălziți cuptorul! Dacă aveți un cuptor clasic, pe gaz, lăsați focul mic.
După ce ați terminat de făcut foile, lăsați-le să se răcească bine. Între timp, vă puteți ocupa de cremă. Astfel că, puneți pe foc, într-o cratiță, laptele, zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Când începe să fiarbă, turnați făina, puțin câte puțin și lăsați compoziția să se îngroașe pentru 4-5 minute. La final, adăugați untul și zeama de lămâie, după ce ați luat cratița de pe foc și ați lăsat compoziția să se răcească.
Așezați foile una peste alta, la mijloc aflându-se crema. Vă recomand să păstrați foaia care arată cel mai bine, pentru a o pune în partea de sus.
În acest fel, așezați prima foaie, iar peste ea puneți un strat de cremă Albă ca Zăpada. Apoi așezați a doua foaie și puneți încă un strat de cremă. La final, se adaugă și ultima foaie, pe care nu trebuie să puneți cremă momentan. Când totul este gata, aveți grijă să plasați peste prăjitură un tocător mai greu, de aproximativ un kilogram. Trebuie lăsată în această poziție pentru 24 de ore, timp în care se va presa foarte bine. Foile vor deveni fragede și nu se vor sfărâma.
După ce au trecut cele 24 de ore, presărați peste prăjitură zahăr pudră sau nucă de cocos. Crema albă poate fi înlocuită și cu o cremă de cacao, potrivit BZI.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News