Prăjitura Alexandru este desertul ideal, când vrei să-i faci o surpriză dulce celord dragi. Dacă mai poartăa și acest nume, cu atât mai spectaculos va fi momentul. Iată cum se prepară.
INGREDIENTE
8 ouă
200 g margarină
200 g zahăr+8 linguri
175 g făină
1 lingură cu vârf de cacao
300 g nuci
Ingrediente set 2:
200 g margarină
o cană de zahăr pudră
200 g nuci
1 lingură cacao
Vezi și: Prăjitura IOANA cu cremă de ness. Gust de neegalat! Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească
CUM SE PREPARĂ
Albuşurile se amestecă cu untul, apoi cu margarina, făina, cacao şi nucile, scrie prajituria.ro. Se bagă la cuptorul încins dinainte. Când suportă mâna, deasupra, se adaugă gălbenuşurile frecate cu zahărul (ca o cremă), apoi se termină de copt.
A doua zi se pune deasupra crema formată din ingredientele de la setul 2 (200 g margarină, o cană zahăr pudră, 1 lingură cacao şi 200 g nuci).
La alegere, din cele 200 g nuci, se pot pune 150 g în cremă şi 50 g deasupra pentru un aspect plăcut.
Vezi și: Piureul de cartofi pus în supe și sosuri, cel mai eficient truc. Te ajută extrem de mult!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu