Prăjitura "Arabica" este un desert fin, foarte potrivit pentru ocazii speciale în familie. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 5 g cafea solubilă
Pentru cremă:
- 16 linguri zahăr
- 8 gălbenuşuri
- 2 pachete unt
Pentru tavă:
- 10 g unt
- 1 lingură făină
Vezi și: Prăjitura "Două căni". Desertul rapid și simplu: Se amestecă toate ingredientele
Cum se prepară
Întâi se pregăteşte tava care se unge cu unt şi se tapetează cu făină, după care se pune în congelator până ce aluatul este gata. Dacă forma este nonadezivă, nu se mai presară făină. Apoi, ouăle şi zahărul se freacă şi apoi se transferă la bain-marie, potrivit retete.unica.ro. Se amestecă energic pe baie de aburi aproximativ 5 minute până ce conţinutul îşi triplează volumul. Se adaugă cafeaua solubilă şi, după ce crema a crescut, se trage de pe foc şi se continuă amestecarea până ce se răceşte şi la ridicarea lingurii se produce un fir continuu. Se pune făina şi se amestecă uşor, cu delicateţe, se toarnă în forma de la congelator şi se coace 25 de minute.
Pentru cremă, gălbenuşurile se freacă cu 8 linguri de zahăr până ce se albesc. Celelalte 8 linguri de zahăr se topesc şi, înainte să devină maroniu, se pune crema de ouă cu zahăr. Se amestecă pe foc până ce se obţine o cremă adevărată care se lasă la răcit. Untul se bate spumă pentru a elimina apa şi apoi se amestecă în crema fiartă şi răcită. Blatul se taie în două, între cele două foi se pune un sfert din cantitatea de cremă, iar cu restul se îmbracă prăjitura. Se nivelează cu un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece. Se lasă la rece pentru 6 ore. Se decorează după gust.
Vezi și: Prăjitura Tosca, un desert special. Până și cei mai pretențioși o vor adora!
BONUS: Lasagna cu ciocolată albă
Ingrediente
Blat:
250 g biscuiţi de vanilie cu cremă albă
6 linguri unt topit
Prima cremă:
100 g zahăr pudră
300 g cremă de brânză
250 g frişcă
A doua cremă
1 litru lapte
4-6 linguri zahăr
2 plicuri pudding
Ornat:
200 g frişcă
100 g ciocolată albă
Cum se prepară
Zdrobeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziţia într-o tavă termorezistentă şi dă-o la frigider pentru 20 de minute. Prepara puddingul conform instrucţiunilor de pe pachet şi lasă-l să se răcească, potrivit retetepractice.ro. Bate crema de brânză cu zahărul pudră, apoi încorporează 250 g frică (poţi folosi şi smântână pentru frişcă). Întinde cea de-a doua cremă (cea cu cremă de brânză) peste blatul de biscuiţi şi dă tava la frigider 10 minute. Toarnă stratul de budincă deasupra şi nivelează, iar peste pudding întinde frişca rămasă pentru ornat şi rade ciocolată albă. Dă prăjitura la frigider pentru 1-2 ore înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu