Iată cum se prepară unul dintre cele mai rapide deserturi. Nu este nevoie de coacere.
Publicitate
280 de grame de biscuiți de vanilie
280 de grame de biscuiți cu cacao
130 de grame de unt
200 de grame de ciocolată simplă
50 de grame de arahide
50 de grame de ciocolată albă.
Pentru a obține acest desert delicios, se mărunțesc biscuiții și se pun în două vase diferite. Separat, se topește untul și se mărunțesc alunele, și jumătate din fiecare cantitate se adaugă peste biscuiții măcinați înainte. Se mestecă biscuiții cu untul și alunele până se obține un amestec ”nisipos”, ușor de manipulat.
Acoperiți o tavă (de aproximativ 20x20 cm) cu o folie de plastic pe care o ungeți cu ulei, apoi vărsați în tavă amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao. Întindeți bine stratul de biscuiți și nivelați-l astfel încât să fie uniformi.
Adăugați pe deasupra amestecul din bolul cu biscuiți de vanilie și nivelați-l așa cum ai procedat în cazul biscuiților cu cacao.
Topiți ciocolata simplă și adăugați-o uniform peste stratul de biscuiți, apoi topiți ciocolata albă și adăugați cu lingurița ciocolată din loc în loc pe toată suprafața.
Lasă prăjitura la frigider timp de 60-90 de minute, ca să se întărească.
Poftă bună!
Citește și: Tortul cu cremă din zahăr ars, un desert de efect
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu