Prăjitura Boema este una dintre prăjiturile preparate în vremea comunismului. Iată care era rețeta pentru acest delicios desert.
Ingrediente
Blat:
5 ouă
un praf de sare
8 linguri zahăr
3 linguri apă
8 linguri făină
3 linguri cacao
esenţă de rom (pentru însiropat)
Cremă:
1 ou întreg
100 g margarină
5 linguri zahăr
3 linguriţe ness
200 ml frişcă
Decor:
200 ml frişcă
ciocolată rasă
Vezi și: Prăjitura Bărăgan. Rețeta ieftină preparată de români pe vremea lui Ceaușescu
Cum se prepară prăjitura Boema
Blat: Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul şi mixăm până devine compoziţia lucioasă, ca pentru bezea. Adăugăm apa şi gălbenuşurile, amestecând de jos în sus. Încorporăm făina şi cacaua în compoziţie. Punem compoziţia în tavă şi o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea. Lăsăm apoi blatul să se răcească şi îl însiropăm bine cu esenţă de rom amestecată cu puţină apă şi zahăr după gust.
Crema: Oul, margarina, zahărul şi ness-ul se pun la topit pe baie de apă. Se lasă apoi să se răcească. Se bate frişca, se adaugă compoziţia răcită şi se omogenizează.
Asamblare: Se pune blatul însiropat în tava în care s-a copt. Se adaugă crema peste blat şi se întinde în strat uniform. Se decorează cu frişcă şi ciocolată rasă.
Vezi și: Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!
Dacă vrei să mai încerci o rețetă din perioada comunistă, pe care mamele o preparau acasă, poți să îți notezi cum se prepară "Prăjitura Televizor".
Ingrediente
1 ou
7 linguri zahăr
7 linguri lapte
50 grame unt
1 linguriţă amoniac stins
un praf de sare
cacao
250 grame făină
Pentru blat
6 ouă
6 linguri de zahăr
7 linguri făină
Vezi și: Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!
Pentru cremă
5 gălbenuşuri
1 3/4 cană zahăr
1 litru lapte
8 linguri făină
2 lămâi
1/2 pachet unt
Preparare blat
Se amestecă ingredientele, se dă totul la copt separat.
Preparare foi
Se omogenizează ingredientele, se fac două foi, se dau separat la copt pe fundul tăvii.
Preparare cremă
Gălbenușurile se freacă cu zahărul, se adaugă alternativ laptele şi făina, scrie alinacuisine.ro. Se pune pe foc şi se fierbe bine. Când e fiartă, se dă jos de pe foc şi se adaugă coaja şi zeama de la lămâi (dacă nu estre tratată chimic) şi untul. Se omogenizează. Nu se dă la rece!
Asamblare
Se pune prima foaie, 1/2 crema caldă, blatul însiropat puţin, cealaltă jumătate de cremă caldă, foaie. Se pudrează.
Vezi și: Prăjitura Carpați. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este desertul perfect
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News