Prăjitură bronzată. Rețeta de senzație

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să impresionezi, prăjitura bronzată poate fi o idee pentru mesele în familie. Iată cum se prepară. 

Ingrediente

5 ouă mari
1,5 căni zahăr
3 linguri cu miere
8 linguri cu lapte
200 grame unt
3 linguriţe scorţişoară
3 linguri cafea măcinată
1,5 cană de făină
1 pachet praf de copt
1 zahăr vanilinat
o mână de nuci şi migdale tocate
100 grame cicolata neagră topită
100 grame ciocolată pentru ornat

Cum se prepară

Zahărul, scorţişoara, mierea, untul şi laptele se pun într-un vas pe foc şi se amestecă până se dizolvă zahărul. Adăugăm, la final, şi cafeaua măcinată. Separăm albuşurile şi le batem spumă, în timp ce gălbenuşurile le amestecăm uşor cu un praf de sare şi treptat adăugăm din compoziţia de unt şi zahăr, potrivit bucataras.ro.

Peste compoziţia de gălbenuşuri astfel obţinută adăugăm făina amestecată cu praf de copt. Tot acum, topim şi ciocolata neagră şi o încorporăm în compoziţie. Acum urmează să punem albuşurile bătute spumă, dar amestecăm cu grijă de sus în jos, cât mai uşor.

Într-o tavă tapetată cu făină sau hârtie de copt, turnăm aluatul rezultat, peste care adăugăm nuci, migdale tocate şi ciocolată tăiată bucăţele. Dăm tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Când e gata, scoatem prăjitura de la cuptor şi o lăsăm la răcit. Între timp, mai topim câteva cubuleţe de ciocolată pentru a o orna. 

BONUS: Negresă de post cu gem și nuci

Ingrediente

Pentru blat:

300 g făină
200 g gem de prune sau marmeladă
100 g zahăr(sau în funcție de cât de dulce e gemul)
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
2 linguri cacao
100 g nucă măcinată grosier
1 plic praf de copt
un vârf cuțit de bicarbonat
2 lingurițe esență de rom
un praf sare

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată neagră(de post)
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
câțiva stropi de ulei

Cum se prepară

Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră. Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența, potrivit a1.ro.

Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase. Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea. Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, topim ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr, după gust și o întindem imediat, peste negresa răcită deja. Presărăm și miez de nucă deasupra, lăsăm glazura să se întărească, apoi porționăm și servim delicioasa negresă de post cu gem și nuci, alături de cei dragi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel