Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Prăjitura Casnica era un "hit" printre deserturi, în perioada comunistă. Iată cum se prepară această rețetă celebră.

Ingrediente

Foi

10 linguri de ulei

8 linguri de bulion

4 linguri de zahăr

500 g de făină

o linguriţă bicarbonat de sodiu

o linguriţă de sare

Umplutură

350 ml de lapte

200 ml de apă

4 linguri de zahăr

100 g de unt, tăiat cuburi

100 g de griş

1 linguriţă extract de vanilie

un borcan magiun de prune

Vezi și: Prăjitura Carpați. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este desertul perfect

Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!

Cum se prepară

Pentru foi, preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și bicarbonatul. Amestecă zahărul, bulionul și uleiul până obţii o cremă omogenă, scrie chicineta.ro. Adaugă mixul de făină și omogenizează bine totul (eu am făcut tot procesul într-un robot de bucătărie, e mai simplu așa). O să obţii un aluat portocaliu foarte funky. Dacă ţi se pare că e prea sfărâmicios, mai adaugă puţin ulei.

Împarte aluatul în două bucăţi egale și întinde-le în două foi de aceleași dimensiuni. (Sfatul meu e să fie cât mai subţiri – ale mele au ieșit cam groase de la cuptor și deci, incomode la mâncat.) Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt, pune foile pe ea  – s-ar putea să fie nevoie să faci asta în două tranșe –  și dă-le la cuptor până când sunt făcute la interior, 15-20 de minute.

Vezi și: Prăjitura TELEVIZOR. Rețeta veche din caietul mamei

Între timp, pregătește crema. Pune laptele, apa și zahărul la fiert într-o crăticioară și, când sunt aproape să dea în clocot, toarnă grișul în ploaie, amestecându-l încontinuu pe foc până se îngroașă. Ia cratiţa de pe foc și amestecă untul cu grișul, apoi adaugă extractul de vanilie. Lasă crema să se răcească.

Când s-au răcit foile și crema, întinde prima foaie, unge-o cu magiunul, adaugă crema de griș și pune deasupra cealaltă foaie. Poţi să presari zahăr pudră. Dă-o la frigider cel puţin o oră.

Vezi și: Prăjitura ISOSCEL, un adevărat deliciu! Rețeta pe care trebuie să o știi

Prăjitura MIGNON cu nuci. Rețeta specială care-i va surprinde pe cei dragi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel