Prăjitura "Cât bați din palme" este perfectă pentru weekend. Rețeta se prepară rapid.
Ingrediente
1 cană zahăr
1 cană griș
1 cana făină
1 cană biscuiți măcinați
Umplutură
1 pachet unt/margarină
2 kg mere
3 linguri zahăr
Cum se prepară
Amestecă ingredientele uscate (faină, griș, zahăr, biscuiţi) şi împarte compoziţia în 2 părţi egale. Curăţă şi rade merele, apoi amestecă-le cu scorţişoara şi cu zahărul. Unge tava cu 50 g din pachetul de unt (cam 2 linguri), apoi aşază uniform o jumătate din cantitatea de amestec uscat, potrivit retetepractice.ro. Deasupra amestecului de griș pune 1/2 din cantitatea de unt rămasă, tăiată cubuleţe cât mai mici, urmată de toată compoziţia de măr cu scorţişoară. Deasupra mărului ras pune cealaltă jumătate de amestec uscat, urmat de untul rămas, tăiat cubuleţe. Dă tava la cuptor până când prăjitura se rumeneşte (50-60 min).
BONUS:Minciunele pufoase cu iaurt. Rețeta simplă
Ingrediente
- 1.5 pahare de iaurt sau lapte acru
- 1 ou
- 3 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- 2-3 pahare de făină (această cantitate este aproximativă, dacă aluatul va fi lipicios, atunci mai adăugați făină)
- 1 pachețel de zahăr vanilat (la dorință)
- zahăr pudră pentru presărat
Cum se prepară
Frământați un aluat moale (ca să nu se lipească de degete), acoperiți-l cu un prosop și lăsați să se odihnească timp de 20 de minute. Presărați masa cu făină și împărțiți aluatul în 2 părți, întindeți aluatul într-un dreptunghi nu mai subțire de 1 cm, potrivit bucatarul.eu.
Tăiați aluatul în dreptunghiuri mici, faceți o tăietură în mijloc și întoarceți aluatul sub formă de fundițe. Prăjiți fundițele pe ambele părți în uleiul încins (uleiul trebuie să fie suficient, nu prea mult, dacă va fi necesar veți adăuga câte puțin). Presărați fundițele prăjite cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News