Prăjitura CIO-CIO-SAN se înscrie pe lista cu rețete vechi de deserturi și nu poate fi refuzată niciodată. Este pur și simplu delicioasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
250 grame unt de 82% grăsime
150 grame zahăr farin
3 gălbenuşuri
1/2 pahar lapte
1 linguriţă amoniac stins
500 grame făină
vanilie
coajă de lămâie
Ingrediente cremă
250 ml lapte
rom
2 linguri cacao
5 linguri zahăr (sau mai mult, în funcţie de gust)
150 grame unt
4 linguri gem de prune
nucă
Vezi și: Prăjitura TELEVIZOR. Rețeta veche din caietul mamei
Ingrediente cremă de bezea
3 albuşuri
200 grame zahăr
zeamă de la o lămâie
vanilie
un praf de sare
Preparare foi
Se freacă untul cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile, laptele în care s-a dizolvat amoniacul, făina treptat. Se frământă bine şi se fac 4 foi. Se dau la copt separat, pe dosul tăvii, alinacuisine.ro.
Preparare cremă
Se toarnă într-un vas laptele, în care se sfărâmă o foaie, se pune gemul, cacao, zahăr, untul şi se freacă până se obţine o cremă.
Vezi și: Prăjitura Carpați. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este desertul perfect
Preparare cremă de bezea
Se amestecă albuşurile cu zahărul şi se pun la bain-marie, amestecând încontinuu, până când zahărul este complet dizolvat.
Dăm jos de pe foc şi mixăm la viteză mare, până când obţinem o bezea tare şi lucioasă, adăugând treptat zeama de lămâie şi vanilia.
Asamblare
Se pune crema între foi şi deasupra se pune bezeaua. Se rade ciocolata pe deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News