Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. N-ai cum să refuzi așa ceva!

Prăjitura CIO-CIO-SAN nu poate fi refuzată niciodată. Este pur și simplu delicioasă. Iată rețeta.


Ingrediente

250 grame unt de 82% grăsime
150 grame zahăr farin
3 gălbenuşuri
1/2 pahar lapte
1 linguriţă amoniac stins
500 grame făină
vanilie
coajă de lămâie

Ingrediente cremă

250 ml lapte
rom
2 linguri cacao
5 linguri zahăr (sau mai mult, în funcţie de gust)
150 grame unt
4 linguri gem de prune
nucă

Ingrediente cremă de bezea

3 albuşuri
200 grame zahăr
zeamă de la o lămâie
vanilie
un praf de sare

Vezi și: Sos de usturoi cu maioneză. Cea mai gustoasă rețetă

Preparare foi

Se freacă untul cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile, laptele în care s-a dizolvat amoniacul, făina treptat. Se frământă bine şi se fac 4 foi. Se dau la copt separat, pe dosul tăvii, alinacuisine.ro.

Preparare cremă

Se toarnă într-un vas laptele, în care se sfărâmă o foaie, se pune gemul, cacao, zahăr, untul şi se freacă până se obţine o cremă.

 Vezi și: Plăcintă grecească cu brânză sărată. Rețeta perfectă pentru weekend

Preparare cremă de bezea

Se amestecă albuşurile cu zahărul şi se pun la bain-marie, amestecând încontinuu, până când zahărul este complet dizolvat. Dăm jos de pe foc şi mixăm la viteză mare, până când obţinem o bezea tare şi lucioasă, adăugând treptat zeama de lămâie şi vanilia.

Asamblare

Se pune crema între foi şi deasupra se pune bezeaua. Se rade ciocolata pe deasupra.

Vezi și: Cum îți faci singur înghețată McFlurry, acasă. Ai nevoie de 3 ingrediente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel