Prăjitura Cococioco este un desert delicios care îmbină perfect ciocolata cu fulgii de cocos. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Blat nucă
6 albuşuri
150 g zahăr
150 g nuci măcinate
2 lg făină
Blat cocos
6 albuşuri
150 g zahăr
100 g cocos
2 lg făină
Crema
12 gălbenuşuri
200 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
6 lg lapte
2 lg cacao
300 g unt moale
Glazura
150 g ciocolată neagră
2 lg unt
4 lg lapte
Cum se prepară
Blat nucă
Într-un castron mixăm spumă albuşurile, adăugăm apoi zahărul, mixând până se topeşte. La final, încorporăm făina amestecată cu nucile măcinate (cu ajutorul unei linguri amestecăm, cu mişcări circulare, de jos în sus), scrie miremirc.ro. Compoziţia o turnăm într-o formă dreptunghiulară (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor pentru circa 15 minute.
Blat cocos
Într-un castron mixăm spumă albuşurile, adăugăm apoi zahărul, mixând până se topeşte. La final, adăugăm făina amestecată cu cocosul. Compoziţia o întindem în aceeaşi formă tapetată cu hârtie de copt, în care am copt şi blatul de nucă. Dăm la cuptor pentru circa 15 minute.
Crema
Mixăm gălbenuşurile cu zahărul, laptele, zahărul vanilat şi pudra de cacao pe baie de aburi, circa 20 minute. Lăsăm crema obţinută să se răcească. Separat, într-un castron, mixăm puţin untul moale de la temperatura camerei. În el adăugăm treptat câte o lingură din crema răcită.
Glazură
Ingredientele le punem într-o crăticioară pe foc mic şi le topim.
Asamblare: blat nucă – cremă – blat cocos – glazură.
Prăjitura o lăsăm la frigider pentru măcar 4 ore. Apoi, putem tăia şi servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu