Această rețetă extrem de simplă, fără coacere, este cea mai la îndemână, când vine vorba de ceva dulce făcut în casă. Iată cum se prepară prăjitura cu biscuiți și ciocolată.
Ingrediente
- 400-430 g biscuiţi simpli
- 300 g ciocolată (50% cacao)
- 300 ml smântână pentru frişcă
- aromă la alegere
Decor
- 50 g ciocolată amăruie
- fulgi de ciocolată amăruie şi albă
Vezi și: PLĂCINTĂ georgiană cu BRÂNZĂ. Rețeta de Khachapuri care trebuie încercată
Cum se prepară
Acoperim o tavă de chec cu dimensiunile L=30 cm, l=11 cm şi h=7 cm cu folie alimentară (ne va ajuta să scoatem rapid prăjitura din formă) şi pregătim biscuiţii să-i avem la îndemână, potrivit retetefeldefel.ro. Într-o crăticioară punem smântâna pentru frişcă, o aducem la punctul de fierbere, stingem focul şi adăugăm ciocolata tocată. Amestecăm bine până când ciocolata este topită complet. Adăugaţi vanilie, rom sau ce aromă va place.
Aşezăm un strat de biscuiţi pe fundul tăvii şi întindem un strat fin din cremă. Continuăm cu alt strat de biscuiţi, apoi cremă şi tot aşa până terminăm ingredientele. Dacă se răceşte crema, mai încălziţi-o pe foc mic. Trebuie să fie caldă să poată ajuta biscuiţii să se înmoaie.
Vezi și: GOGOȘI chinezeşti. Desertul din CHINA care te va cuceri. Iată REȚETA
Când aţi terminat, acoperiţi cu folie alimentară şi presaţi uşor pe toată suprafaţa. Lăsaţi vreo 20-30 de minute şi apoi daţi tava la rece. După câteva ore, desfaceţi folia şi răsturnaţi prăjitura pe un platou. Topiţi ciocolata (50 g) şi acoperiţi prăjitura, apoi decoraţi-o cu ciocolată rasă. După ce s-a întărit şi decorul, o putem felia şi mânca.
Vezi și: TORT "Lenea Cucoanei", FĂRĂ COACERE. Desertul senzațional cu vișine bețive. Rețeta bunicii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu