Cea mai simplă prăjitură. Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Această rețetă de prăjitură cu brânză dulce este una extrem de simplă, dar foarte gustoasă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

500 g brânză de vaci
450 g smântână
100 g unt la temperatura camerei
8 ouă
7 linguri făină
7 linguri zahăr
1 plic praf de copt
coaja rasă de la o lămâie
optional: stafide, fructe, nuci
unt pentru tapetare
dulceață de caise pentru servire
zahăr pudră

Vezi și: Prăjitura "5 minute". Nu este nevoie de coacere

Cum se prepară

Încălzim cuptorul la 180 de grade. Ingredientele le punem în ordinea de mai sus, într-un vas și le amestecăm bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Compoziția obținută o turnăm într-o tavă cu pereții înalți și tapetata cu unt,(fără făină), potrivit iladies.ro. Tava o lovim de câteva ori de masă, să se așeze uniform aluatul și să eliminăm aerul din el. Punem totul în cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 25 – 30 de minute. În timpul coacerii va crește foarte mult, dar când vom scoate prăjitura din cuptor se va lăsa. Putem servi fierbinte dar și rece e delicioasă.

Vezi și: Prăjitura "10 minute". Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață

BONUS: Prăjitura 4×4

Ingrediente

- 200 gr făină 650
- 200 gr ouă
- 200 gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (opţional)
- ciocolată neagră, nuci, stafide (opţional)

Cum se prepară

În vasul mixerului batem spumă ouăle şi zahărul tos, la viteză mare, timp de 8-10 minute sau până îşi dublează volumul şi devin albicioase. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm apoi făina, cernută împreună cu praful de copt şi amestecăm uşor, pentru omogenizare, potrivit gatituleusor.ro. La final, adăugăm fructele uscate, ciocolata rasă, nucile, stafidele sau ce vreţi să mai folosiţi. Punem compoziţia în vas de yena sau tava de copt rotundă tapetată cu hârtie de copt (20-22cm diametru). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.

Vezi și: Prăjitură cu budincă, gata în 15 minute. Nu este nevoie de coacere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel