Prăjitura cu brânză și caise poate fi pe placul familiei.
pentru aluat:
300 g făină
150 g unt
3 linguri zahăr
80 ml lapte sau apă călduță
un praf sare
pentru umplutură:
1 kg brânză de vaci
3 linguri griș
6 ouă
200 g zahăr pudră
10 caise
Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă, iar ulterior se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie în tavă.
Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi brânza. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, notează retetepractice.ro.
Puteți înlocui caisele cu alte fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News