Prăjitura cu brânză și caise este pufoasă și extrem de gustoasă.
300 g făină
150 g unt
3 linguri zahăr
80 ml lapte sau apă călduță
un praf sare
1 kg brânză de vaci
3 linguri griș
6 ouă
200 g zahăr pudră
10 caise
Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie.
Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul, notează retetepractice.ro. Peste aluat se pune un strat de caise (sau alte fructe), curățate de sâmburi și apoi brânza. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News