Prăjitura cu "buzunare" poate reprezenta o idee fabuloasă pentru weekend. Este delicioasă și nu se prepară prea greu. Iată rețeta.
Ingrediente
Blat:
- 300 gr făină
- 4 ouă
- 125 ml ulei
- 200 gr zahăr
- 30 gr cacao
- 250 ml lapte
- o linguriţă praf de copt
- o fiolă esenţă de vanilie
- un praf de sare
Budinca de vanilie:
- două plicuri praf de budincă de vanilie
- 750 ml suc de portocale fără acid
- 50 gr zahăr
Glazură:
- un plic cu budincă de ciocolată
- 100 g ciocolată cu lapte
Vezi și: Tort fără coacere, din doar 3 ingrediente. Cea mai tare rețetă
Cum se prepară
Aluat
Se cerne făina împreună cu cacaua, se adaugă praful de copt, zahărul , sarea , esenţa de vanilie, ouăle bătute, laptele şi uleiul. Se amestecă foarte bine ingredientele până obţinem o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe, potrivit gustoase.net. Compozitia obtinuta se pune într-o tavă de 20/30 cm,tapetată cu hârtie de copt si se da la copt in cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru circa 35-40 de minute . După ce este copt se scoate blatul din cuptor si se lasa să se răcească.
Se formează buzunarele prăjiturii, se poate folosii o ustensilă de scos cotorul merelor, sau o țeavă mai mică. Folosind aceste ustensile, veți scoate doape din prăjitură, iar golurile rămase vor fi umplute cu budincă de portocale.
Budinca de vanilie
Se diluează praful de budincă cu puţin suc de portocale iar restul de suc se pune la fiert într-o cratiţă la foc mediu. În momentul în care sucul începe să fiarbă se adaugă praful de budincă diluat. Se amestecă continuu până când budinca se va îngroşa şi va deveni translucidă. Se ia budinca de pe foc si se toarnă fierbinte peste prăjitura. Crema de budincă se nivelează uniform pană va intra in fiecare buzunar al prăjiturii.
Budinca de ciocolată se va prepara conform instuctiunilor de pe ambalaj și când este aproape de îngroșare se vor adăuga bucățile de ciocolată mărunțite. Se amestecă până se topește bine toata ciocolata, apoi se toarnă fierbinte peste stratul de budincă de vanilie. Se poate orna deasupra cu fulgi de ciocolată sau frișcă. Se lasă să se răcească și se bagă prăjitura la frigider pentru două ore, după care se poate tăia și servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News