Ești în căutare de idei pentru deserturile de Crăciun? Noi îți propunem prăjitura cu cacao și cremă de nuci, o rețetă care nu îți va răpi mai mult de 60 de minute din timpul dedicat specialităților culinare.
Publicitate
Blat:
250g margarină sau unt
350g zahăr
350g făină
4 ouă
50g cacao
1 plic praf de copt
250 ml lapte
100g ciocolată neagră
Cremă:
300g nuci măcinate
250g zahăr
150g unt
2 plicuri zahăr vanilat
150ml lapte
Ornare:
100g fulgi de migdale
Fierbeți zahărul, laptele, cacaoa și margarina într-un vas pe foc până dă în 2 - 3 clocote și se topește zahărul. Lăsați la răcit 5 minute, apoi adăugați gălbenușurile pe rând. Topiți ciocolata și amestecați cu 16 linguri din compoziția anterioară. Aceasta este glazura pe care o turnați peste prăjitură. Încorporați în restul compoziției făina, praful de copt, apoi albușurile bătute spumă amestecând de jos în sus. Tapetați o tavă de aragaz cu hârtie de copt și turnați compoziția. Țineți la cuptor până se desprinde de pe margini. Tăiați blatul în două, pe orizontală.
Pentru cremă, amestecați într-un vas nucile, zahărul și zahărul vanilat peste care turnați laptele, apoi puneți pe foc până când crema devine mai densă. Opriți focul, încorporați treptat untul, amestecați pentru omogenizare și lăsați la răcit.
Umpleți cu cremă cele 2 foi de blat, iar peste ultima întindeți glazura cu ciocolată și presărați fulgii de migdale.
Vezi și: Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu
Dieta de Crăciun funcționează. Cum arată meniul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu