Prăjitură cu cacao și cremă de nuci. Desertul perfect pentru Crăciun

Prăjitură cu cacao și cremă de nuci
Prăjitură cu cacao și cremă de nuci

Ești în căutare de idei pentru deserturile de Crăciun? Noi îți propunem prăjitura cu cacao și cremă de nuci, o rețetă care nu îți va răpi mai mult de 60 de minute din timpul dedicat specialităților culinare.

Ingrediente

Blat:

250g margarină sau unt

350g zahăr

350g făină

4 ouă

50g cacao

1 plic praf de copt

250 ml lapte

100g ciocolată neagră

Cremă:

300g nuci măcinate

250g zahăr

150g unt

2 plicuri zahăr vanilat

150ml lapte

Ornare:

100g fulgi de migdale

Mod de preparare

Fierbeți zahărul, laptele, cacaoa și margarina într-un vas pe foc până dă în 2 - 3 clocote și se topește zahărul. Lăsați la răcit 5 minute, apoi adăugați gălbenușurile pe rând. Topiți ciocolata și amestecați cu 16 linguri din compoziția anterioară. Aceasta este glazura pe care o turnați peste prăjitură. Încorporați în restul compoziției făina, praful de copt, apoi albușurile bătute spumă amestecând de jos în sus. Tapetați o tavă de aragaz cu hârtie de copt și turnați compoziția. Țineți la cuptor până se desprinde de pe margini. Tăiați blatul în două, pe orizontală.

Pentru cremă, amestecați într-un vas nucile, zahărul și zahărul vanilat peste care turnați laptele, apoi puneți pe foc până când crema devine mai densă. Opriți focul, încorporați treptat untul, amestecați pentru omogenizare și lăsați la răcit.

Umpleți cu cremă cele 2 foi de blat, iar peste ultima întindeți glazura cu ciocolată și presărați fulgii de migdale.

Vezi și: Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu

Dieta de Crăciun funcționează. Cum arată meniul

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel