O prăjitură cu morcovi și ciocolată va fi adorată de toată familia!
6 ouă
150 gr zahăr
50 gr nucă măcinată fin
50 gr stafide
350 gr morcovi rași
150 gr faină
200 gr ciocolată amăruie
50 ml lapte
150 gr unt cu 82% grăsime
1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță praf de scorțișoară
1 praf de sare
Pentru început, se pun la bain marie 200 gr de ciocolată amăruie, 50 gr unt și 50 ml lapte. Se amestecă până se omogenizează compoziția, iar apoi se lasă la răcit.
Ulterior, se pornește cuptorul și se setează la 180 de grade. Pentru prepararea blatului de prăjitură cu morcovi, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat, obținând o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile, 100 gr de unt topit și ușor răcit, apoi 150 gr de făină cernută cu praful de copt și bicarbonatul.
Compoziția obținută se împarte în două părți nu chiar egale, potrivit a1.ro. În partea mai mică se adaugă compoziția de ciocolată și nuca măcinată fin, iar în cealaltă parte morcovii rași, scorțișoara și stafidele.
În tava tapetată cu hârtie de copt se întinde mai întâi aluatul cu morcovi, iar deasupra cel cu ciocolată. Se coace timp de 35-40 de minute la 180 de grade. Apoi se lasă la răcit și se servește alături de cei dragi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu