Prăjitură cu cremă de must, un deliciu de toamnă

FOTO: Freepik @coolboy
FOTO: Freepik @coolboy

Iată rețeta unei prăjituri ce poate deveni preferată când vine toamna și apare mustul.

Ingrediente

Pentru blat:

3 ouă

3 linguri de zahăr

3 linguri de făină

1 linguriță praf de copt

o jumătate de linguriță oțet (pentru a stinge praful de copt)

un praf de sare

Crema de brânză

200 g brânză de vaci

2 linguri de smântână grasă

50 g zahăr pudră

Crema de must

500 ml must

100 g zahăr

2 ouă

50 g amidon

un praf de sare

ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare

Pentru a face blatul prăjiturii batem albușurile cu puțină sare până obținem o spumă tare și lucioasă, ca pentru bezea. Într-o lingură ”stingem” praful de copt cu oțet, iar spuma formată o turnăm peste albușurile bătute. Încorporăm ușor gălbenușurile și făina, cernută.

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius pentru 15 minute sau când scoatem scobitoarea uscată.

Blatul se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.

Crema de brânză se realizează prin amestecarea brânzei cu smântâna și cu zahărul, până devine cremoasă și fină. Acesta se dă la frigider cât timp se pregătește crema de must, care face această prăjitură să fie un desert delicios.

Pentru crema de must, într-o cratiță, se bat ouă cu zahărul și sarea până devine o spumă moale. Se mestecă mustul cu amidonul și se toarnă în cratița cu spuma de ouă. Se pune la foc mic și se amestecă în continuu până se îngroașă și capătă consistența unei budinci. Se lasă să se răcească, apoi se începe ”montarea” prăjiturii. 

 Astfel, peste blat se toarnă crema de brânză, apoi crema de must, iar deasupra se răzuiește ciocolata albă.

Poftă bună!

Cum trebuie consumat mustul, sucul de struguri, ca să ne bucurăm de el. Cristian Mărgărit: ”Atenție la cantitate. Facem doar o înlocuire a rezervelor”

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat la ”Pastila de Frumusețe” cum trebuie consumat sucul de sezon, cel de struguri, astfel încât să ne bucurăm de beneficiile acestuia.

Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a explicat cum este indicat să se consume sucurile de fructe astfel încât să ne putem bucura de toate beneficiile pe care ni le oferă acestea, dar fără a ne pune în pericol silueta sau sistemul digestiv.

”Toate studiile arată că un consum mai mare de fructe este asociat cu o sănătate mai bună, cu mai puțin  cancer, mai puține boli cardiovasculare, chiar mai puțin diabet.

Nu te aștepta să mănânci ceva cu zahăr și să scadă riscul de diabet, pentru că una este alimentul întreg, dacă vorbim de struguri și antioxidanții pe care îi conțin, atât în coajă, strugurii roșii în special, dar și în semințe, acestea trebuie sparte și înghițite, nu trebuie aruncate, aceste alte substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel