Iată rețeta unei prăjituri ce poate deveni preferată când vine toamna și apare mustul.
Pentru blat:
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
1 linguriță praf de copt
o jumătate de linguriță oțet (pentru a stinge praful de copt)
un praf de sare
Crema de brânză
200 g brânză de vaci
2 linguri de smântână grasă
50 g zahăr pudră
Crema de must
500 ml must
100 g zahăr
2 ouă
50 g amidon
un praf de sare
ciocolată albă pentru decor
Pentru a face blatul prăjiturii batem albușurile cu puțină sare până obținem o spumă tare și lucioasă, ca pentru bezea. Într-o lingură ”stingem” praful de copt cu oțet, iar spuma formată o turnăm peste albușurile bătute. Încorporăm ușor gălbenușurile și făina, cernută.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius pentru 15 minute sau când scoatem scobitoarea uscată.
Blatul se scoate de la cuptor și se lasă la răcit.
Crema de brânză se realizează prin amestecarea brânzei cu smântâna și cu zahărul, până devine cremoasă și fină. Acesta se dă la frigider cât timp se pregătește crema de must, care face această prăjitură să fie un desert delicios.
Pentru crema de must, într-o cratiță, se bat ouă cu zahărul și sarea până devine o spumă moale. Se mestecă mustul cu amidonul și se toarnă în cratița cu spuma de ouă. Se pune la foc mic și se amestecă în continuu până se îngroașă și capătă consistența unei budinci. Se lasă să se răcească, apoi se începe ”montarea” prăjiturii.
Astfel, peste blat se toarnă crema de brânză, apoi crema de must, iar deasupra se răzuiește ciocolata albă.
Poftă bună!
Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a explicat la ”Pastila de Frumusețe” cum trebuie consumat sucul de sezon, cel de struguri, astfel încât să ne bucurăm de beneficiile acestuia.
Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a explicat cum este indicat să se consume sucurile de fructe astfel încât să ne putem bucura de toate beneficiile pe care ni le oferă acestea, dar fără a ne pune în pericol silueta sau sistemul digestiv.
”Toate studiile arată că un consum mai mare de fructe este asociat cu o sănătate mai bună, cu mai puțin cancer, mai puține boli cardiovasculare, chiar mai puțin diabet.
Nu te aștepta să mănânci ceva cu zahăr și să scadă riscul de diabet, pentru că una este alimentul întreg, dacă vorbim de struguri și antioxidanții pe care îi conțin, atât în coajă, strugurii roșii în special, dar și în semințe, acestea trebuie sparte și înghițite, nu trebuie aruncate, aceste alte substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli. Citește articolul complet aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu