Prăjitură cu fructe de pădure, fără zahăr. O poate face oricine, chiar dacă este pentru prima dată în bucătărie!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Această prăjitură fără zahăr este o opțiune delicioasă și sănătoasă când vrei să te bucuri de un desert fără să te simți vinovat.

Ingrediente

200g făină integrală

100g fulgi de ovăz

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță scorțișoară

2 ouă

150ml lapte de migdale (sau orice alt lapte vegetal)

100ml ulei de cocos (sau orice alt ulei vegetal)

1 linguriță extract de vanilie

150g fructe de pădure proaspete sau congelate (zmeură, afine, căpșune etc.)

Cum se prepară

Încălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Într-un castron mare, amestecați făina integrală, fulgii de ovăz, praful de copt și scorțișoara. În alt castron, bateți ouăle împreună cu laptele de migdale, uleiul de cocos și extractul de vanilie.

Combinați treptat amestecul lichid cu amestecul de ingrediente uscate și amestecați până obțineți un aluat omogen. Adăugați fructele de pădure în aluat și amestecați ușor. Turnați aluatul în tava pregătită și uniformizați suprafața.

Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (înserarea unei scobitori în mijlocul prăjiturii și scoaterea ei fără urme de aluat crud). Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o tăia în bucăți și de a servi.

Vezi și: Cea mai bună prăjitură fără coacere. Nici nu trebuie să fii vreo mare gospodină!

Prăjitură cu mere și scorțișoară, fără zahăr. Oricine poate prepara această rețetă, fără efort!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel