Această prăjitură fără zahăr este o opțiune delicioasă și sănătoasă când vrei să te bucuri de un desert fără să te simți vinovat.
Publicitate
200g făină integrală
100g fulgi de ovăz
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
2 ouă
150ml lapte de migdale (sau orice alt lapte vegetal)
100ml ulei de cocos (sau orice alt ulei vegetal)
1 linguriță extract de vanilie
150g fructe de pădure proaspete sau congelate (zmeură, afine, căpșune etc.)
Încălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Într-un castron mare, amestecați făina integrală, fulgii de ovăz, praful de copt și scorțișoara. În alt castron, bateți ouăle împreună cu laptele de migdale, uleiul de cocos și extractul de vanilie.
Combinați treptat amestecul lichid cu amestecul de ingrediente uscate și amestecați până obțineți un aluat omogen. Adăugați fructele de pădure în aluat și amestecați ușor. Turnați aluatul în tava pregătită și uniformizați suprafața.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (înserarea unei scobitori în mijlocul prăjiturii și scoaterea ei fără urme de aluat crud). Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o tăia în bucăți și de a servi.
Vezi și: Cea mai bună prăjitură fără coacere. Nici nu trebuie să fii vreo mare gospodină!
Prăjitură cu mere și scorțișoară, fără zahăr. Oricine poate prepara această rețetă, fără efort!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu