Prăjitură cu fructe, fără coacere. Rețeta este foarte simplă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)

Vrei o prăjitură răcoritoare de vară, fără coacere? Iată cum se prepară acest delicios desert cu fructe...

Ingrediente

- căpșuni 200 g
- banane 150 g
- kiwi 150 g
- piersici 150 g
- smântână proaspătă 800 g
- zahăr pudră 180 g
- gelatină 20 g sau 12 foi
- esență de vanilie

Cum se prepară

Spălați și curățați fructele: 200 g de căpșuni, 150 g de banane, 150 g de kiwi, 150 g de piersici. Tăiați-le cubulețe. Păstrați câteva felii întregi pentru decor. Pregătiți 20 g de gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o cratiță hidratați 12 foi de gelatină pentru 7-8 minute în 150 ml de apă, potrivit ideideretete.net.

Puneți cratița cu gelatina hidratată la foc mic. Amestecați până ce gelatina se topește complet. Luați cratița de pe foc. Lăsați câteva minute să se răcorească. Adăugați 800 g de smântână proaspătă, 180 g de zahăr pudră și esență de vanilie. Amestecați până se omogenizează.

Tapetați cu hârtie de copt o formă de chec (30×15 cm). Întâi faceți cu fructe un decor pe fundul tăvii. Acoperiți decorul cu câteva linguri de cremă de smântână. Puneți pe rând fructele alternând cu crema de smântână.

BONUS: Prăjitură cu mascarpone și zmeură

Ingrediente

Pentru blat:

4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri ulei
2 linguri apă rece
1 linguriţă praf de copt
3 linguri făină
2 linguri şi 1/2 cacaco
1 linguriţă esenţă de rom

Crema:

500 gr mascarpone
200 gr frişcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
2 linguriţe extract de vanilie
300 gr zmeură
3 linguri zahăr
5 linguri apă
7 gr gelatină
ciocolată pentru decor

Cum se prepară

Blatul

Separăm ouăle, mixăm gălbenuşurile spumă cu zahărul. Încorporăm uleiul, apa şi praful de copt, esenţa de rom, apoi făina şi cacaoa cernută. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi cu o paletă le încorpărăm în compoziţia de gălbenuşuri. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 37x24 cm, turnăm compoziţia şi o nivelăm, scrie gustos.ro.

Introducem blatul în cuptor pentru 12-15 minute, apoi îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească.

Crema

Într-un bol punem mascarponele, frişca lichidă rece, zahărul pudră, extractul de vanilie şi le mixăm până obţinem o cremă spumoasă. Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apă. Zmeura congelată (sau proaspătă dacă aveţi) o punem într-un vas cu apă (5 linguri), zahăr şi le transferăm pe foc. Amestecăm bine şi când zahărul s-a topit tragem cratiţa de pe foc.

Peste zmeură punem gelatina hidratată şi amestecăm bine. Jumătate din cremă o lăsăm albă, iar jumătate din ea o amestecăm cu zmeură. Cea cu zmeură o dăm 10-15 minute la frigider.

Blatul rece îl însiropăm cu zeamă de compot de vişine, punem crema albă, o nivelăm, iar peste venim cu cremă de zmeură. Dăm prăjitura la frigider peste noapte. O decorăm cu ciocolată tăiată bucăţele şi servim.

Sau poate preferi o prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere.

Ingrediente

Pentru baza prăjiturii:

1 pachet de pișcoturi pentru Tiramisu
1 pachet de biscuiți cu cacao
500 ml lapte

Pentru cremă:

500 gr mascarpone
400 gr ciocolată albă
200 ml frișcă lichidă, naturală
10 gr gelatină
100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
1 praf de sare
250 gr afine proaspete sau congelate

Cum se prepară

Înainte de a da startul preparării prăjiturii, asigură-te că ai adus pe masa de lucru atât ingredientele necesare, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un mixer cu bol în dotare, de un alt recipient pentru lapte și de o oală pentru cremă. Pregătește și o tavă de chec sau o formă dreptunghiulară de yena în care vei monta prăjitura fără coacere.

Cum prepari crema pentru prăjitura rapidă fără coacere

Așază cratița pe o plită sau pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă frișca lichidă în cratiță și las-o să se înfierbânte, atât cât suportă degetul mic de la mână temperatura de fierbere. Rupe ciocolata albă în bucăți mici și adaug-o în cratița cu frișca. Stinge focul și amestecă intens ciocolata albă până când se topește și obții o compoziție omogenă, scrie catine.ro.

Hidratează gelatina în 30 ml de apă, dilueaz-o în baie de aburi și adaug-o în compoziția de ciocolată albă. Amestecă intens pentru a se omogeniza. Lasă apoi compoziția să se răcească.

Pune mascarponele în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră cu aromă de vanilie. Amestecă bine cele două ingrediente până când compoziția capătă cremozitate. Adaugă compoziția de ciocolată răcită și un praf de sare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel