Prăjitura cu gust de copilărie. Ușor de făcut, greu să îi rezistați

Prăjitura simplă de făcut, cu gust de copilărie. 

Toamna și iarna, parcă mai mult ca în alte perioade ale anului ni se face un dor nebun de prăjiturile de casă. După ce în vară v-ați refăcut stocul de dulcețuri și gemuri, iar borcanele din sezoanele trecute au scăpat încă neconsumate, nu intrați în panică, le puteți da o altă șansă de a vă bucura.

Mai exact, să le folosiți pentru o prăjitură care să vă ducă cu gândul la copilărie și la deserturile bunicii: prăjitura cu aluat răzuit și gem. Este ușor de făcut, se poate păstra mai multă vreme, dar mai ales, este foarte gustoasă.

Ingrediente:

-2 ouă

-2-3 pahare făină (300-450 g)

-200 g unt sau margarină/unt

-1 pahar zahăr (200 g)

-vanilie, un vârf de cuțit

-1 linguriță praf de copt

-150-200 g dulceață sau gem.

Mod de preparare:

1.Puneți într-un bol untul topit

2.Adăugați zahărul, ouăle și vanilia. Amestecați bine.

3.Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt. Apoi puneți-o peste compoziția cu unt și faceți aluatul.

4.Împărțiți aluatul în două părți. O bilă din aluat dați-o la congelator pentru o oră.

5.Pe tavă întindeți cealaltă parte din aluat. Deasupra puneți dulceața sau gemul.

6.Scoateți bila de aluat din frigider și dați-o prin răzătoare deasupra la dulceață/gem.

7.Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.

Poftă bună!

Citește și: Tortul studențesc, dulcele de ciocolată. Se prepară foarte ușor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel