Prăjitură cu gutui, rețetă. Desertul aromat al toamnei. Prăjitura cu gutui este unul dintre deserturile preferate ale toamnei.
4-5 gutui
3 ouă
500 g zahăr tos
10 linguri ulei de floarea-soarelui
1 plic praf de copt
200 ml lapte
750 g făină
1 plic zahăr vanilat
zeama de la o jumătate de lămâie
20 g zahăr pudră, pentru ornat
Prăjitură cu gutui, rețetă. Se spală bine gutuile, se curăţă de coajă şi apoi se taie felii potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze şi se păstrează pe o farfurie. Se amestecă într-un vas, cu mixerul, albuşurile şi gălbenuşurile, împreună cu zahărul tos şi cel vanilat, timp de 3-5 minute.
Prăjitură cu gutui, rețetă. Se adaugă apoi uleiul şi se mixează în continuare. Praful de copt se stinge în lapte şi apoi se adaugă şi el în compoziţie şi se bate cu mixerul, la turaţie mai uşoară, până se încorporează, după care se adaugă, treptat, făina cernută în prealabil, scrie retete.unica.ro.
Prăjitură cu gutui, rețetă. Între timp, se pregăteşte o tavă rotundă. Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia bine omogenizată.
Prăjitură cu gutui, rețetă. Pe deasupra se aşază feliile de gutui, apoi se bagă tava în cuptorul încins în prealabil şi se lasă la copt la foc potrivit, în jur de 20-30 de minute. După ce s-a rumenit, se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă la răcit, apoi se răstoarnă pe o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu