Prăjitura cu iaurt grecesc și mere reprezintă un desert idel în această perioadă. Te răcorește și îți satisface pofta de dulce
Ingrediente
- 300 g iaurt grecesc
- 500g de mere
- 250 g făină
- 2 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 125 g unt
- 1 lingură de praf de copt
- 150 g de fulgi de migdale
Crema
- 250 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr
Cum se prepară
Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iarutul și se omogenizează, potrivit retetepractice.ro.
Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale. Se toarnă jumătată de aluat în tava de copt, se asază merele tăiate feliute sau cuburi, iar apoi se adaugă peste ele și restul compoziției. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă. Se adaugă peste fulgi de migdale și bagă la cuptor pentru 50 de minute.
Vezi și: Prăjitura "Trei pahare". Dulcele de casă rapid și simplu: Se amestecă aproape toate ingredientele
Bougatsa, plăcintă grecească umplută cu cremă de vanilie. Cel mai bun desert
BONUS: Prăjitură cu mascarpone și zmeură
Ingrediente
Pentru blat:
4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri ulei
2 linguri apă rece
1 linguriţă praf de copt
3 linguri făină
2 linguri şi 1/2 cacaco
1 linguriţă esenţă de rom
Crema:
500 gr mascarpone
200 gr frişcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
2 linguriţe extract de vanilie
300 gr zmeură
3 linguri zahăr
5 linguri apă
7 gr gelatină
ciocolată pentru decor
Vezi și: Cum faci înghețată de ciocolată. Ai nevoie de doar 4 ingrediente
Cum se prepară
Blatul
Separăm ouăle, mixăm gălbenuşurile spumă cu zahărul. Încorporăm uleiul, apa şi praful de copt, esenţa de rom, apoi făina şi cacaoa cernută. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi cu o paletă le încorpărăm în compoziţia de gălbenuşuri. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 37x24 cm, turnăm compoziţia şi o nivelăm, scrie gustos.ro.
Introducem blatul în cuptor pentru 12-15 minute, apoi îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească.
Crema
Într-un bol punem mascarponele, frişca lichidă rece, zahărul pudră, extractul de vanilie şi le mixăm până obţinem o cremă spumoasă. Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apă. Zmeura congelată (sau proaspătă dacă aveţi) o punem într-un vas cu apă (5 linguri), zahăr şi le transferăm pe foc. Amestecăm bine şi când zahărul s-a topit tragem cratiţa de pe foc.
Peste zmeură punem gelatina hidratată şi amestecăm bine. Jumătate din cremă o lăsăm albă, iar jumătate din ea o amestecăm cu zmeură. Cea cu zmeură o dăm 10-15 minute la frigider.
Blatul rece îl însiropăm cu zeamă de compot de vişine, punem crema albă, o nivelăm, iar peste venim cu cremă de zmeură. Dăm prăjitura la frigider peste noapte. O decorăm cu ciocolată tăiată bucăţele şi servim.
Vezi și: Clafoutis cu zmeură. Rețeta perfectă pentru zilele fierbinți de vară
Prăjitura 12 linguri. Desertul rapid și ușor: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News