O prăjitură cu iaurt și mere va fi pe placul familiei.
300 g iaurt grecesc
500 g de mere
250 g făină
2 ouă
6 linguri de zahăr
125 g unt
1 lingură de praf de copt
150 g de fulgi de migdale
Pentru cremă:
250 g cremă de brânză
2 ouă
3 linguri zahăr
Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făina cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează. Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale. Se toarnă jumătate de aluat în tava de copt, se pun merele tăiate feliuțe sau cuburi, iar apoi se adaugă peste ele și restul compoziției, notează retetepractice.ro. Într-un alt vas, se mixează crema de brânză cu două ouă și trei linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă.
Se adaugă peste fulgi de migdale și se bagă la cuptor pentru 50 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu