Prăjitură cu lămâie, gata în câteva minute. O capodoperă culinară, pentru care nu ai nevoie de cuptor

Prăjitură cu lămâie, gata în câteva minute. O capodoperă culinară, pentru care nu ai nevoie de cuptor. Sursa - Pexels
Prăjitură cu lămâie, gata în câteva minute. O capodoperă culinară, pentru care nu ai nevoie de cuptor. Sursa - Pexels

Vrei să gătești un desert, dar nu vrei să folosești cuptorul? Iată o rețeta delicioasă și  potrivită pentru tine: tort cu lămâie, un adevărat răsfăț care îi va lăsa pe toți cu gura căscată!

Dacă vrei să pregătești o prăjitură rafinată și ușoară cu lămâie, fără a folosi cuptorul, desertul de mai jos este potrivit. Cu puțină muncă, vei pune pe masă o adevărată capodopera culinară.

Pentru blat veți avea nevoie de:

80 gr unt topit,

300 de grame de biscuiți uscați.

Mai întâi mixăm biscuiții într-un blender. Peste biscuiții zdrobiți se toarnă untul topit și se amestecă cu o lingură până când untul este absorbit complet de biscuiți.

Vinete senzaționale la cuptor: sunt gata în 5 minute și se termină de pe mase cât ai zice pește

 

Luați o tava cu balamale (30 × 18 cm) și tapetați fundul și marginile cu hârtie de pergament. Biscuiții cu unt se pun în vară și se formează baza prăjiturii. Apoi, o dați la frigider pentru 30 de minute.

 

Ingrediente pentru cremă:

100 gr iaurt,

45 gr gris,

170 de grame de zahăr,

1 litru de lapte,

45 gr amidon de porumb,

100 de grame de zahăr vanilat.

Trucul bunicii pentru o omletă pufoasă și delicioasă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret  

 

Turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm zahărul, amidonul de porumb, grișul și începem să amestecăm ingredientele cu un tel.

Cratița se pune pe foc amestecând mere în compoziție până obțineți o cremă densă. Se ia cratița de pe foc, se adaugă zahărul vanilat, iaurtul și se amesteca din nou până se dizolvă complet ultimele ingrediente.

Apoi luam  baza prăjiturii din frigider și turnăm crema, care se nivelează cu o spatulă. Tava se dă la frigider pentru încă 30 de minute.

 

Paste cu somon și cremă de praz, ușoare și cremoase: le prepari într-o tigaie și sunt gata în 10 minute

 

Ingrediente pentru decor:

25 gr amidon de porumb,

100 ml zeamă de lămâie,

0,5 linguriță de turmeric,

300 ml apă.

Turnați apa într-o cratiță și adăugați sucul de lămâi. Turnăm amidonul și turmericul și amestecăm cu un tel de mână. Aduceți la aragaz și amestecați până când amestecul se îngroașă.

 

Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

 

Scoateți prăjitura din frigider și turnați peste ea ultimului preparat. La final, nu mai rămâne decât să lăsați prăjitura la frigider pentru 60 de minute. Apoi scoatem prăjitura cu lămâie din tavă și o transferăm pe un platou de servit.

Dacă preferați, puteți decora prăjitura cu ciocolată albă. Poftă bună!

 

BONUS:  Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore

 

Bogat în antioxidanți, ananasul este un fruct  care aduce mai multe beneficii sănătății noastre. Ananasul este, de obicei, consumat crud sau sub formă de suc sau în salată. Ananasul conține un ingredient activ numit bromelaină, care are o importantă funcție antiinflamatoare. 

Din punct de vedere gastronomic, fructul poate fi consumat atât crud, cât și gătit, iar unii bucătari îl pun chiar și pe pizza. Mai jos vă explicăm cum să profitați la maximum de ananasul copt, profitând de caracteristicile nutriționale ale acestui fruct originar din America de Sud.

Potrivit unor cercetători, ananasul ne ajută să pierdem în greutate, fiind excelent în diete.  Gătit la cuptor, acest fruct minunat poate fi un desert delicios, care îți va satisface pofta de alimente dulci.

 

Tort senzațional de bun: fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta

 

Pregătiți și savurați șase felii de ananas copt: iată rețeta

 

Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie de:

un ananas întreg,

scorțișoară măcinată,

șase linguri de miere,

jumătate de pahar de apă.

 

Modul de preparare

În primul rând, curățați ananasul și puneți-l întreg într-o tavă de copt. Stropiți-l cu scorțișoară și adăugați miere. La final se toarnă o jumătate de pahar de apă și se dă la cuptor.

Ananasul se lasă la cuptor circa treizeci și cinci - patruzeci de minute, la 170 de grade până se  caramelizează. Când este copt, se lasă să se răcească și se taie felii înainte de a-l consuma. Îl poți păstra la frigider.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel