Prăjitură cu mere, rețeta din copilărie. Cum se prepară cea mai iubită prăjitură.
Pentru blat
1 cană Făina Superioară 000 Raftul bunicii
1 cană Griș din Grâu Raftul bunicii
1 cană zahăr
1 pachet unt
1 pliculeț praf de copt
1 pliculeț zahăr vanilat
un praf sare
Pentru umplutură
1 kg mere
1 cană zahăr
2 lingurițe scorțișoară
2 pliculețe zahăr vanilat
Pentru decor
zahăr pudră
Prepararea umpluturii
Prăjitură cu mere, rețeta din copilărie. Cum se prepară. Începe cu prepararea umpluturii pentru prăjitură. Curăță foarte bine merele de coajă și dă-le prin răzătoare. Așază-le apoi într-un bol mare și adaugă deasupra zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat, scrie raftulbunicii.ro. Amestecă totul foarte bine până când ingredientele formează o compoziție consistentă.
Prepararea blatului
Prăjitură cu mere, rețeta din copilărie. Cum se prepară. Ia un bol cuprinzător și pune în el cana de făină, cana de griș, alături de zahăr, praful de copt, zahărul vanilat și praful de sare. Cu ajutorul unei răzătoare, rade o jumătate din unt și așază-l pe fundul unei tăvi tapetată cu unt și foaie de copt. Apoi, din amestecul de ingrediente uscate, ia o jumătate și presar-o uniform peste untul din tavă.
Prăjitură cu mere, rețeta din copilărie. Cum se prepară. Începe să așezi, cu ajutorul unei linguri, umplutura delicioasă de mere în tavă. Presară apoi deasupra și restul cantității rămase din ingredientele uscate. Presară celelalte bucăți de unt rase deasupra acesteia. Acum poți pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Decorarea prăjiturii
Prăjitură cu mere, rețeta din copilărie. Cum se prepară. Prăjitura s-a copt? Nu-ți mai rămâne decât să presori pe deasupra ei zahărul pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu