Prăjitura cu mere și scorțișoară, desertul care umple casa de sărbătoare.
Prăjitura cu mere și scorțișoară este desertul care umple bucătăria și casa cu mirosul sărbătorilor de iarnă. Este ușor de făcut și foarte apreciată de copii, pe care îi puteți implica în pregătirea ei.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 300 grame de făină
- 180 ml de lapte
- 80 grame de unt
- 150 grame de zahăr
- 3 mere
- un plic de praf de copt
- scorțișoară.
Mod de preparare:
1. Bateți cele trei ouă peste care puneți zahărul
2. Puneți laptele și untul topit și amestecați în continuare
3. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt, apoi adăugați-o peste compoziția obținută anterior
4. Curățați merele de coajă și de cotor, tăiați-le în cuburi și amestecați-le cu 2-3 linguri de zahăr și scorțișoară
5. Luați o formă, care poate fi și de tort, cu fundul detașabil, ungeți-o cu unt și tapetați-o cu făină
6. Puneți merele, iar peste turnați aluatul
7. Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
8. După ce ați scos prăjitura din cuptor, pudrați-o cu zahăr.
Poftă bună!
Citește și: Prăjitura cu gust de copilărie. Ușor de făcut, greu să îi rezistați
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News