Nimic nu se compară cu o prăjitură cu miere delicioasă. Marii cofetari cunosc cea mai simplă reţetă.
Un pachet de unt
Două cani cu zahăr
O cană cu miere de albine
7 ouă
250 de grame de nucă tocată mărunt
250 de grame de stafide
Praf de copt
Un praf de sare
Un pahar de lapte
Esenţă de vanilie
Puneţi untul într-un bol, adăugaţi o cană de zahăr, mierea de albine, cele 7 ouă, un praf de sare, nuca, stafidele şi făina şi amestecaţi bine cu o lingură de lemn. Puneţi şi praful de copt şi începeţi să frământaţi aluatul, apoi se lasă să crească timp de 15 minute.
Se ung două forme de cozonac cu puţin unt, se pune o hârtie de copt, apoi se pune aluatul. Se lasă în cuptorul încins timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Între timp, preparaţi un sirop din lapte, o cană de zahăr şi esenţa de vanilie.
După ce s-a rumenit blatul, se scot formele din cuptor şi se adaugă siropul preparat. Se introduc formele în cuptor încă 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu