Prăjitura cu miere este delicioasă şi foarte uşor de preparat. Nu veţi da greş cu această reţetă.
Pentru prepararea prăjiturii cu miere ai nevoie de următoarele ingrediente:
Un pachet de unt
Două cani cu zahăr
O cană cu miere de albine
6 ouă
200 de grame de nucă tocată mărunt
200 de grame de stafide
Praf de copt
Un praf de sare
Un pahar cu lapte
Se pune untul într-un bol, se adaugă o cană de zahăr, mierea de albine, ouăle, un praf de sare, nuca, stafidele şi făina şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Adăugaţi praful de copt şi începeţi să frământaţi aluatul. Se lasă la dospit 15 minute.
Ungeţi cu ulei două forme de cozonac, apoi se puneţi aluatul. Se lasă în cuptorul încins timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Între timp, preparaţi un sirop din lapte şi o cană de zahăr
După ce s-a rumenit blatul, se scot formele din cuptor şi se adaugă siropul preparat. Se introduc formele în cuptor încă 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu