Vă prezentăm o reţetă delicioasă de prăjitură cu morcovi. Este foarte uşor de preparat, iar cei mici vor fi încântaţi.
Morcovi - 400 de grame
Ulei de floarea soarelui - 240 mililitri
Patru ouă
Făină - 275 grame
Zahăr brun- 200 grame
Bicarbonat- 1 linguriță
Praf de copt - 2 lingurițe
Sarea - un vârf
Nuci tocate - 140 de grame
Scortisoara - 2 lingurite
Pentru cremă
Unt - 250 de grame
Zahăr - 600 de grame
Zahar vanilat - 1 linguriţă
Cremă de brânză - 230 de grame
Puneţi într-un bal cele patru ouă şi zahărul. Bateţi bine cu mixerul. Adăugaţi uleiul şi amestecaţi în continuare. Următorul pas este să adaugi morcovul. Amestecăm bine timp de un minut.
Într-un bol separat amestecăm făină, sare, scorțișoară, drojdie și praful de copt. Adăugați toate aceste ingrediente și amestecați timp de 2 minute pentru a forma un aluat omogen.
La final adăugăm nuca.
Ungeţi tava cu puţin ulei şi turnaţi amestecul. Se coace la o temperatură de 180 de grade, timp de 45-50 de minute.
Într-un vas adăugaţi untul, zahărul tos şi zahărul vanilat. Amestecaţi cu mixerul timp de cinci minute, până când când se topeşte zahărul. Adăugaţi crema de brânză şi amestecaţi până când se formează o cremă omogenă.
Împărţim blatul în două jumătăţi. Punem jumătate din cremă la mijloc, după care punem cealaltă parte a blatului. La final ornăm cu restul de cremă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu