Prăjitura cu nucă este foarte uşor de preparat şi este delicioasă. Vă prezentăm o reţetă simplă.
Un pachet de unt
500 de grame de zahăr
4 ouă
500 de grame de făină
300 de grame de miez de nucă
1 praf de copt
2 pliculeţe de zahăr vanilat
O esenţă de rom
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Amestecaţi gălbenuşurile cu untul, adăugaţi 200 de grame de zahăr şi omogenizaţi. Adăugaţi esenţă de rom şi zahărul vanilat. Amestecaţi din nou. Nu uitaţi să adăugaţi un praf de sare. Turnaţi făina în ploaie şi continuaţi să amestecaţi. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu puţin unt şi făină şi se introduce în cuptor timp de 20 de minute.
Separat, se bat albuşurile spumă, se adaugă nucile măcinate şi restul de zahăr. Turnaţi amestecul peste primul blat şi mai coaceţi încă 12 minute.
La final, tăiaţi prăjitura în formă pătrată şi pudraţi cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu