Prăjitura cu orez este delicioasă şi foarte uşor de preparat. Vă prezentăm o reţetă pe care trebuie neapărat să o încercaţi.
O cană cu orez
Un litru de apă
O cană cu zahăr
Un plic de zahăr vanilat
Esenţă de rom
Făină
Un praf de sare
O cană cu ulei
Se pune apa într-o oală, se adaugă zahărul şi sarea. Aşteptăm să se topească zahărul, după care adăugăm orezul. Se fierbe aproximativ 25 de minute, apoi se dă de pe foc. Aşteptaţi să se răcească, apoi adăugaţi zahărul vanilat şi o esenţă de rom. Se amestecă bine şi se formează biluţe. Într-o farfurie, adăugăm făină. Trecem biluţele de orez prin făină şi le prăjim în ulei încins. La final, le puteţi pudra cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News