Azi vă prezentăm un desert, plin de fructe, perfect pentru a fi servit în orice moment al zilei: prăjitură cu piersici. Aluatul acestei prăjituri este crocant, iar umplutura de piersici se va topi în gură.
În câteva minute vei crea un desert sănătos, cu un gust delicat. Simplitatea acestei prăjituri va fi cheia succesului!
Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta
Ingredientele pentru aluat:
180 sau 200 de grame de făină,
8 grame de zahăr vanilat,
4 grame praf de copt,
40 grame de zahăr,
50 ml ulei vegetal,
1 ou.
Pizza din spaghete: crocantă la exterior și moale la interior
Ingredientele pentru umplutură:
1 lingura de unt,
3 piersici,
1 lingură de zahar.
Pentru a pregăti aluatul, luăm un castron mare în care punem oul, zahărul și, zahărul vanilat. Amestecați cu un mixer manual. Când amestecul nu are cocoloașe, adăugăm uleiul și amestecăm din nou. Se adaugă apoi, treptat, făină amestecată în prealabil cu praful de copt.
Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică
Frământăm cu mâinile până obținem un aluat moale. Așezăm aluatul pe o masa de lucru, pe care am pus făină și întindem o foaie. Punem, apoi, foaia de aluat, într-o tavă de copt, cu diametrul de 22 centimetri. După ce ridicăm marginile aluatului, înțepăm baza cu vârfurile unei furculițe. Nu uităm să lăsăm deoparte o bucățică de aluat pentru decor. .
Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie
Pentru umplutură: tăiem piersicile felii fără să le curățăm de coajă. Transferăm piersicile într-o tigaie și adăugăm zahărul și untul. Punem tigaia pe aragaz și gătim, amestecând constant, timp de aproximativ 5 minute.
Când umplutura este gata, o distribuim pe toată suprafața aluatului. Acum din aluatu rămas facem mai mule frunze, pe care e punem peste crema de piersici. Nu ne rămâne decât să coacem tarta cu piersici la cuptor, 35 - 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Odată gata, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei și apoi stropiți-o cu zahăr pudră. Poftă bună!
Ce poate fi mai bun în zilele de vară dacă nu un desert cremos și răcoritor? Acesta de ajută să facem față caniculei și, de asemenea, ne oferă vitamine și antioxidanți, necesari pentru a ne menține în formă în ciuda temperaturilor ridicate.
Iată rețeta unui desert ușor și hrănitor, bogat în vitamine și minerale, răcoritor și hidratant. Vom folosi fructe de sezon, banane, căpșuni și nucă de cocos, pentru un plin de sănătate, dar și de bunătate.
Este un preparat ușor și rapid, care poate fi savurat în orice moment al zilei și nu doar la sfârșitul unei mese. Și este perfect pentru toată lumea, deoarece este digerabil și hrănitor. De asemenea, este cremos și delicios și, cu siguranță, poate fi un înlocuitor excelent pentru înghețată.
Busuioc proaspăt tot timpul anului: ne vei mulțumi după ce vei încerca aceste trucuri
Ingrediente pentru 4 persoane:
500 grame de ricotta proaspătă;
80 grame de zahăr pudră;
80 grame de nucă de cocos rasă;
2 banane;
20 de căpșuni.
Inițial punem ricotta într-o sită să se scurgă de zer. Cu ajutorul unei linguri, se zdrobește lăsând zerul să se curgă. Apoi, ricotta se mută într-u bol și se mixează cu mixerul până devine cremoasă.
Se adaugă apoi zaharul pudră și nuca de cocos rasă, amestecând cu grijă. Nuca de cocos este folosită pe scară largă în bucătărie, mai ales la prepararea deserturilor.
Uleiul de migdale poate fi făcut chiar acasă: iată ce pași trebuie să urmezi
Odată ce crema a fost pregătită, o putem lasă la frigider. Între timp spălăm și curățăm fructele și le tăiem bucățele mici. Acum putem asambla desertul în patru boluri sau îl putem pregăti într-un vas mai mare, după care să fie tăiat în pătrate.
În fiecare cupă de desert facem o bază de fructe, apoi adăugăm un strat de crema de ricotta. Continuăm să alternăm straturile până se epuizează toate ingredientele. Completam desertul cu o stropire de nucă de cocos. Desertul nostru este gata. Este mai bun decât înghețata și tiramisu, fiind proaspăt, ușor și sărac în calorii. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu